АРТ БРАНЧ: О дрвећу и солидарности

24.03.2021., 12:00

Арт бранч је формат разговора, прилика за размену мишљења уз кафу и колаче, једног радног дана у месецу, тачно у подне. Позвани гост, гошћа из области филозофије, филма, књижевности, социологије, архитектуре, дизајна, медицине… у 15 до 20 минута излаже на тему о којој ће се у следећих 45 минута водити разговор између публике и говорника.

Услед текуће пандемије корона вируса, предавање можете пратити у среду, 24. Марта у 12:00 на Инстаграм профилу Културног центра Београда, а као припрему за размишљање пред мартовски Арт бранч, Дијана Милошевић нам најављује тему:

“Ми још увек не схватамо значај бића која живе на овој планети, ту поред нас – значај дрвећа. Без дрвећа једноставно не би било живота на Земљи, јер би повећана врућина, поремећај циклуса воде и губитак хлада утицали на све што је живо. И поред тога дрвеће се немилосрдно уништава и сече, у нашем граду али и широм света. Осим што дрвеће директно одржава живот на планети, дрвеће је и чувар сећања, њихове гране су слојеви са информацијама. Дрвеће комуницира развијеним системом преко свог корења које је у ствари први интернет , пре интернета. Такође, дрвеће показује огромну солидарност у бризи за сваког у својој заједници. Системи солидарности дрвећа су нешто што нам је неопходно данас, у нашем људском свету, који сувише полако схвата да живимо у комплексним системима, који су међусобно зависни, а да је брига о другом и солидарност нешто без чега ћемо нестати. Дрвеће нам шапуће како да будемо бољи.”

Loading...