FOTO-MENE – etape u nastanku jedne izložbe: POSTAVKA IZLOŽBE

25.03.2021., 18:00

Audio-vizuelni projekat FOTO-MENE – etape u nastanku jedne izložbe čini serijal od 6 kratkih tematskih videa o etapama i precesima nastanka fotografije do uobličavanja u jednu izložbu.

Tematizovani klipovi u trajanju od 2–2,5 minuta snimaju se na dokumentaran način prateći izlagački program u 20. sezoni Galerije Artget Kulturnog centra Beograda kao jedine specijalizovane fotografske javne galerije u Beogradu (a verovatno i u Srbiji). Izlagački program od osnivanja Galerije koncipiraju umetnički direktori/ke, stručnjaci u oblasti fotografije, sa mandatom od jedne godine. I deseta i 20. godišnjica se obeležavaju tako što umetnički direktori/ke iz prethodne decenije selektuju po jednu izložbu kao remapiranje fotografske scene i svog poimanja fotografije.

Klipovi dostupni na društvenim mrežama i digitalnim platformama će tokom cele 2021. širokom auditorijumu konzumenata i današnjih tvoraca fotografije pružiti uvid u javno nevidljive procese promišljanja i nastanka profesionalnih fotografija, a posebno pripreme i realizacije fotografskih (ili bilo kojih drugih) izožbi.
Prvi klip posvećen je POSTAVCI IZLOŽBE, na primeru izložbe fotografskog kolektiva Belgrade Raw, Raw Perspectives: Jelena Nikolić, Predrag Đulinac, Stefan Janković.

Projekat realizuje Kulturni centar Beograda u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu i produkcijskom kućom Kortizol, uz podršku Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Produkcija:
Vesna Danilović, Aleksandar Kostić, Ana Rodić, Aleksandar Perović, Ana Radojičić, Boško Đorđević, Ikonija Jeftić, Filip Tasić, Bojana Aleksijević, Dejan Pavić

Loading...