ФОТО-МЕНЕ – етапе у настанку једне изложбе: ПОСТАВКА ИЗЛОЖБЕ

25.03.2021., 18:00

Аудио-визуелни пројекат ФОТО-МЕНЕ – етапе у настанку једне изложбе чини серијал од 6 кратких тематских видеа о етапама и прецесима настанка фотографије до уобличавања у једну изложбу.

Тематизовани клипови у трајању од 2–2,5 минута снимају се на документаран начин пратећи излагачки програм у 20. сезони Галерије Артгет Културног центра Београда као једине специјализоване фотографске јавне галерије у Београду (а вероватно и у Србији). Излагачки програм од оснивања Галерије конципирају уметнички директори/ке, стручњаци у области фотографије, са мандатом од једне године. И десета и 20. годишњица се обележавају тако што уметнички директори/ке из претходне деценије селектују по једну изложбу као ремапирање фотографске сцене и свог поимања фотографије.

Клипови доступни на друштвеним мрежама и дигиталним платфoрмама ће током целе 2021. широком аудиторијуму конзумената и данашњих твораца фотографије пружити увид у јавно невидљиве процесе промишљања и настанка професионалних фотографија, а посебно припреме и реализације фотографских (или било којих других) изожби.
Први клип посвећен је ПОСТАВЦИ ИЗЛОЖБЕ, на примеру изложбе фотографског колектива Belgrade Raw, Raw Perspectives: Јелена Николић, Предраг Ђулинац, Стефан Јанковић.

Пројекат реализује Културни центар Београда у сарадњи са Факултетом драмских уметности у Београду и продукцијском кућом Кортизол, уз подршку Града Београда – Секретаријата за културу и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Продукција:
Весна Даниловић, Александар Костић, Ана Родић, Александар Перовић, Ана Радојичић, Бошко Ђорђевић, Иконија Јефтић, Филип Тасић, Бојана Алексијевић, Дејан Павић

Loading...