Fotografska radionica DRUGI POGLED – Komunikacija u fotografiji, vodi ALEKSANDAR KELIĆ u Galeriji Artget KCB-a, 27. 3 – 10. 4. 2021.

27.03.2021-10.04.2021, 12:00

Fotografska radionica DRUGI POGLED – Komunikacija u fotografiji
Vodi ALEKSANDAR KELIĆ u Galeriji Artget KCB-a
27. 3 – 10. 4. 2021.

Kao program uz izložbu Drugi pogled autora Aleksandre Leković i Lazara Lekovića, u Kulturnom centru grada Beograda održaće se i radionica DRUGI POGLED – Komunikacija u fotografiji pod rukovodstvom Aleksandra Kelića. Aleksandar Kelić, fotograf i profesor fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, bio je umetnički direktor fotografske Galerije Artget i gore navedenu izložbu je odabrao za 20. jubilarnu sezonu Galerije.

Cilj radionice je da učesnike približi temi komunikacije u fotografiji. U skladu sa tim, svaki od učesnika će biti uparen sa drugim učesnikom srodnih interesovanja. Da bi se odredili parovi, svaki od potencijalnih učesnika treba da uz prijavu za radionicu pošalje 10 reprezentativnih fotografija iz svog opusa, na osnovu kojih će za radionicu biti odabrano 12 učesnika.

Radionica je namenjena polaznicima do 30 godina starosti i odvijaće se, ako epidemiološke mere budu omogućile, u Galeriji Artget, Trg republike 5/I, Beograd 27. 3, 3. i 10. 4. 2021, od 12.00 do 16.00. Ukoliko rad uživo ne bude bio moguć, radionica će odvijati u predočenim terminima preko aplikacije Zoom (za koju će odabrani učesnici dobiti pozivni link).

Radionica je besplatna za odabrane učesnike.

Kao ishod radionice očekuje se serija fotografija koju će učesnici snimiti na osnovu bliskosti sadržaja portfolija na osnovu kojih su kreirani parovi. Posle obavljenog snimanja i izrade fotografija manjeg formata od strane učesnika (13 cm × 18 cm), A. Kelić će sa učesnicima napraviti izbor između fotografija koje su rezultat rada u parovima. Krajnji cilj je da se učesnici upoznaju sa značajem kreativnog susreta u fotografiji i na taj način doprinesu sopstvenom profesionalnom i ličnom razvoju. Ta ideja je u skladu sa osnovnom idejom izložbe Drugi pogled: istraživanjem granica i pravaca do kojih može da dovede dijalog dvoje umetnika.

Molimo zainteresovane učesnike da u prijaviPDF formatu ne većem od 10 MB dostave sledeće podatke:

· Ime i prezime kandidata
· Godina rođenja
· Kontakt telefon i imejl adresa
· 10 odabranih fotografija.

Prijavu dostaviti do 20. marta u 15.00 sati na imejl adresu: kcb@kcb.org.rs sa naznakom Radionica DRUGI POGLED – Komunikacija u fotografiji.

Odabrani polaznici Radionice biće obavešteni o učešću do 23. 3. 2021.

Molimo odabrane učesnike radionice da potvrde svoje učešće najkasnije do 24. 3. 2021. u 16.00 sati.

Dobro došli na DRUGI POGLED u Galeriji Artget!

Loading...