Фотографска радионица ДРУГИ ПОГЛЕД – Комуникација у фотографији, води АЛЕКСАНДАР КЕЛИЋ у Галерији Артгет КЦБ-а, 27. 3 – 10. 4. 2021.

27.03.2021-10.04.2021, 12:00

Фотографска радионица ДРУГИ ПОГЛЕД – Комуникација у фотографији
Води АЛЕКСАНДАР КЕЛИЋ у Галерији Артгет КЦБ-а
27. 3 – 10. 4. 2021.

Као програм уз изложбу Други поглед аутора Александре Лековић и Лазара Лековића, у Културном центру града Београда одржаће се и радионица ДРУГИ ПОГЛЕД – Комуникација у фотографији под руководством Александра Келића. Александар Келић, фотограф и професор фотографије на Факултету примењених уметности у Београду, био је уметнички директор фотографске Галерије Артгет и горе наведену изложбу је одабрао за 20. јубиларну сезону Галерије.

Циљ радионице је да учеснике приближи теми комуникације у фотографији. У складу са тим, сваки од учесника ће бити упарен са другим учесником сродних интересовања. Да би се одредили парови, сваки од потенцијалних учесника треба да уз пријаву за радионицу пошаље 10 репрезентативних фотографија из свог опуса, на основу којих ће за радионицу бити одабрано 12 учесника.

Радионица је намењена полазницима до 30 година старости и одвијаће се, ако епидемиолошке мере буду омогућиле, у Галерији Артгет, Трг републике 5/I, Београд 27. 3, 3. и 10. 4. 2021, од 12.00 до 16.00. Уколико рад уживо не буде био могућ, радионица ће одвијати у предоченим терминима преко апликације Zoom (за коју ће одабрани учесници добити позивни линк).

Радионица је бесплатна за одабране учеснике.

Као исход радионице очекује се серија фотографија коју ће учесници снимити на основу блискости садржаја портфолија на основу којих су креирани парови. После обављеног снимања и израде фотографија мањег формата од стране учесника (13 cm × 18 cm), А. Келић ће са учесницима направити избор између фотографија које су резултат рада у паровима. Крајњи циљ је да се учесници упознају са значајем креативног сусрета у фотографији и на тај начин допринесу сопственом професионалном и личном развоју. Та идеја је у складу са основном идејом изложбе Други поглед: истраживањем граница и праваца до којих може да доведе дијалог двоје уметника.

Молимо заинтересоване учеснике да у пријави у  PDF формату не већем од 10 MB доставе следеће податке:

· Име и презиме кандидата
· Година рођења
· Контакт телефон и имејл адреса
· 10 одабраних фотографија.

Пријаву доставити до 20. марта у 15.00 сати на имејл адресу: kcb@kcb.org.rs са назнаком Радионица ДРУГИ ПОГЛЕД – Комуникација у фотографији.

Одабрани полазници Радионице биће обавештени о учешћу до 23. 3. 2021.

Молимо одабране учеснике радионице да потврде своје учешће најкасније до 24. 3. 2021. у 16.00 сати.

Добро дошли на ДРУГИ ПОГЛЕД у Галерији Артгет!

Loading...