АРТ БРАНЧ: Како се документ сналази у фикцији, и обрнуто? А писац?

29.04.2021-29.04.2021, 12:00

АРТ БРАНЧ: Како се документ сналази у фикцији, и обрнуто? А писац?
четвртак 29.4.2021, 12.00 сати
Онлајн – Инстаграм профил Културног центра Београда

Арт бранч је формат разговора, прилика за размену мишљења уз кафу и колаче, једног радног дана у месецу, тачно у подне. Позвани гост, гошћа из области филозофије, филма, књижевности, социологије, архитектуре, дизајна, медицине… у 15 до 20 минута излаже на тему о којој ће се у следећих 45 минута водити разговор између публике и говорника.
Услед текуће пандемије корона вируса, предавање можете пратити у четвртак, 29. aприла у 12.00 на Инстаграм профилу Културног центра Београда, а као припрему за размишљање пред априлски Арт бранч, Владислав Бајац нам најављује тему:

„Најпожељнија илузија у књижевности је постојање идеалне равнотеже између стварног и нестварног, документа и измишљеног. На срећу уметности, она је у потпуном дисбалансу. Тај оправдани хаос заправо је савршено поље за (озбиљну) игру између чињеница и маште. На примеру (писања) романа Бекство од биографије (поднаслов: Живот у осам имена), а и неких других књига, ваља покушати да се објасни та божанствена збрка истинитог и имагинарног, када настају питања: А шта је истина? Када се то догађај претвара у доживљај? Да ли проласком кроз сећање или присећање?“

 

Loading...