KCB RADIONICA: SUPERHEROINA CURA FINA

17.04.2021., 12:00

KCB RADIONICA: SUPERHEROINA CURA FINA
Kako da dizajnirate sve što poželite
Voditeljka radionice Tatjana Kuburović
Subota, 17. 4. 2021, od 12.00 do 16.00
Zoom

Dobro došli!
Ove subote čekaju vas Tatjana Kuburović i
Superheroina Cura Fina!

Na ovom predavanju/radionici predstavićemo projekat pun optimizma pomešanog sa puno vedrine, ličnog i na prvi pogled nelogičnog.

Superheroina, pre i posle svega, trudi se da vas probudi, uspava, oslobodi od noćnih mora  i povede u neki sasvim drugi, paralelni grad.

Pokazaćemo kako se kroz kreativni proces – tako što ukrstimo REČI i SLIKE, PORUKE i CRTEŽE – stiže do tzv. linije upotrebnih proizvoda.

Kako možete da dizajnirate sve što poželite – od džidža-bidža, papirne galanterije (sveske, blokovi za beleške, “pametne” agende, kalendari…), preko modnih elemenata (kabanice, tašne, majice, košulje, čarape, veš donji i gornji) do posteljine, čaša za vino i vodu, šolja za kafu i autorski dizajnirane ambalaže i mekanog nameštaja.

Kako od ilustracija nastaju dezeni (koji se mnogobrojnim tehnikama štampe apliciraju na najrazličitije, ne uvek očekivane, ali zato nosive i vrlo funkcionalne materijale), zatim motivi za majice, kao i modeli i kolekcije mekanog nameštaja i jastuka, nakit …

Dokle vas nosi mašta, a dokle vas podržavaju produkcijske, prozvodne i finansijske mogućnosti …

…………………

Radionica se održava u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda i namenjena je mladima od 15 do 25 godina.

Prijavljivanje na ana.nedeljkovic@kcb.org.rs.

Podrebni podaci: ime, prezime, škola, razred/fakultet, godina, mejl adresa, broj mobilnog.

Zoom link dobijate kad se prijavite.

Tatjana Kuburović

Diplomirani arhitekta po obrazovanju, kao profesionalni dizajner stvara u oblastima ilustracije, grafičkog dizajna i dizajna tekstila.

Započinje zvaničnu karijeru 1993. revijom ”Strip Fashion Show” u okviru URBAZONA projekta radija B92.
U okviru svog studija za dizajn i ilustraciju, 2009. godine, pokreće dizajn-preduzetnički projekat
SUPERHEROINA CURA FINA, koji od tada traje i raste kao autorska robna marka.

Sama ideja o ovom projektu nastala je još mnogo, mnogo ranije, kao prirodan nastavak likovnog izražavanja započet 1987. godine intervencijom – slikanjem i crtanjem na tekstilu – na već gotovim upotrebnim predmetima, čarapama, donjem i gornjem vešu, kravatama …

Iza Superheroine Cure Fine i danas se nalazi ceo tim saradnika i prijatelja, zahvaljujući kojima ona uspešno, već godinama, oplemenjuje stvarnost.

“Tanja Kuburović: veštica, plesačica, zidar, neko ko će to uvek uraditi drugačije (ili uopšte neće – ako joj se neće)”, zapisao je Dragan Protić, aktivista grupe Škart u Beogradu 1. decembra 1997. godine.

Nagrađivana za ilustraciju i grafički dizajn.

Živi i stvara u Beogradu.

U Beoizlogu Kulturnog Centra Beograda možete pronaći njene dve kolekcije beogradskih suvenira: Beogradska mačka i tačka i Beogradsko kuče luče.

 

 

 

Loading...