КЦБ URBAN HIKE 2: Београђани и Београђанке

03.04.2021., 11:00

КЦБ URBAN HIKE 2
Београђани и Београђанке

Откривамо  ликове суграђана на фасадама од Зеленог венца до Сењака
Време: Субота, 3. април у 11.00 сати
Место састанка: Парк Теразијска тераса у Краљице Наталије код гараже „Зелени венац“
UH водичи: New Cycle тим: Марина Докмановић, архитекта и Предраг Пантелић, фотограф и дизајнер.

За КЦБ UH2 можете се пријавити на емаил: jovana.radovanovic@kcb.rs. Број хајкера је ограничен.

Фасада је лице зграде, оно чиме се она представља пролазницима и на основу које они закључују шта се унутра налази. Фасадна декорација неодвојиви је део објекта, али њени скулпторални или рељефни украс може се посматрати често и самостално. Фасадна пластика најчешће је присутна на јавним објектима, зградама министарстава, судова, образовних институција. Међутим између два рата, прецизније у периоду 1928-40. са јачањем средње класе у Београду се појављује и низ стамбених зграда које на својим фасадама кроз скупторалну представу говоре о интересовањима или просто имућству својих власника.

Марина и Предраг ће нас водити од куће до куће на траси од Зеленог  венца до почетка Сењака и упознавати са овим представама, малим и често непримећеним тајнама београдских фасада. Погледајмо на горе и упознајмо са немим посматрачима уличног живота, упознајмо се са “Београђанима и Београђанкама”.

Марина Докмановић и Предраг Пантелић воле и истражују град, његове представе и симболе и преносе их на производе бренда New Cycle.

Пар савета:

1.       Неопходна је удобна обућа и одећа којој неће сметати кишица или ветар ако нас изненаде.
2.       Са собом понестите флашицу воде, неки снекић, телефон да фоткате, а мапице и информације ћемо обезбедити ми!
3.       Планирајте време и резервишите бар 3 сата за хајк. Одвојите за себе довољно времена да будете опуштени и уживате у сваком тренутку.
4.       Будите флескибилни – током оваквих шетњи могуће су и мање измене, промене руте или непланирана задржавања на некој од тачака шетње.

Loading...