Koncert iz ciklusa „Odabrani za odabrane“ – jubilej 20 godina postojanja

26.04.2021, 20:00
-

Prvi koncert pod nazivom Odabrani za odabrane održan je pre dvadeset godina, 10. februara 2001. u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda. Kao mala institucija Odabrani su uspeli da se održe i aktivno funkcionišu do danas.
Pod imenom Odabrani za odabrane nastupilo je preko sto mladih muzičara – pijanista, solo pevača, gudača…, a održano je gotovo stotinu koncerata, od kojih desetak u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Osim u Beogradu, nastupali su širom Srbije, kao i u Ljubljani (maja 2004. godine). Nekoliko godina ovi koncerti su bili vezani za Letnji seminar klavira i korepeticije profesora Vladimira Stojnića, osnivača i selektora Odabranih, u Vrnjačkoj Banji, koji osim pijanista, pohađaju i pevači i violinisti. Praksa je da polaznici ovog seminara tokom naredne godine nastupaju u okviru koncerata Odabrani za odabrane.
Program koncerta kojim se obeležava jubilej činiće dela za klavir i glas i klavir Šumana, Bramsa i Bizea.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Tokom nedelje, snimak dela koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju.

Loading...