Онлајн концерт младих саксофониста „Mini Saxperience 2021“

25.04.2021., 17:00

Онлајн концерт ученика и студената саксофона одржаће се на Фејсбук страници Belgrade Saxperience, као део серије концерата Mini Saxperience 2021.
Концерти из ове серије ће се током целе године одржавати у различитим београдски салама и биће прилика за младе саксофонисте, будуће професионалце да се представе публици и стекну важно извођачко искуство. Домаћин другог концерта ове серије је Културни центар Београда.

Концерт 25. априла у 17 сати у Галерији Артгет неће бити отворен за публику због епидемиолошких мера, већ ће се директно преносити на Фејсбук страници фестивала Belgrade Saxperience. На овај начин обраћамо се млађој публици, деци која ће имати прилику да чују и виде своје вршњаке саксофонисте како владају својим инструментом.

Серија концерата Mini Saxperience 2021 уједно је и уводни програм, којим се најављује ново издање фестивала Belgrade Saxperience, који ће се одржати у септембру ове године. На осмом фестивалу саксофона наступиће домаћи и инострани саксофонисти и ансамбли, као што су Avido duo (Аустрија), Morphing Saxophone Quartet (Француска), GrandessoCera (Италија), Милан Савић (Србија), Банда саксофониста, као и други домаћи и страни џез саксофонисти.

Програм:
Андре Жaн Дерво
Мала свита за саксофон
ЛАЗАР ЈАНИЋИЈЕВИЋ

Јоханес Брамс
The Little Sandman
МАКСИМ ПЕРОВИЋ

Андре Шаје
Анданте и Алегро
ЂОРЂЕ БЛАЋАНИН

Михал Петренко
Валцер
ЛЕА ЗИВЛАК

Феликс Антонини
Divertissement Tzigane
БОГДАН БЛАГОЈЕВИЋ

Андре Жан Дерво
Мала свита за саксофон
СТРАХИЊА ЗАГОРАЦ

Андре Шаје
Анданте и Алегро
СТРАХИЊА МИХАЈЛОВИЋ

Михал Петренко
Валцер
УРОШ ДИМИТРИЈЕВИЋ

Емил Лесјер
Прелид и Рондо
ВУКАШИН ПЕТРОВИЋ

Жак Ибер
Кончертино да камера
Пол Боно
Каприс у форми валцера
МАТЕЈА БЛАЖИЋ

Јохан Себастија Бах
Прелудијум из Свите за виолончело бр. 5 у це-молу
ЛАЗАР ЂОРЂЕВИЋ

Клавирска сарадња: Татјана Вукмировић
Класа: Милан Савић

Loading...