Performans Tkivo tkanja-Tekstura, Đurđija Jelenković

29.04.2021., 19:00

četvrtak 29. aprila, sa početkom u 19 časova, na Cvetnom trgu, u kućici Kulturnog centra BeogradaĐurđija Jelenković održaće performans pod nazivom Tkivo tkanja – Tekstura.

Tkivo tkanja-Tekstura je performans dugog trajanja. Koriste se niti između autora/izvođača i predmeta u okolini. Motiv za korišćenje tih niti jeste da smo u većini slučajeva vezani za okolnosti, događaje, ljude, za svet oko nas i sve što se dešava u njemu, toliko da zaboravimo da se vezemo za nas same i naša srca, naše emocije i naš život. Svet oko nas ne postoji bez nas u njemu. Tkivo tkanja jeste performans, pokušaj veze duše i tela pojedinca sa arhitekturom i svetom spolja. Umetnost je nit koja povezuje sve. I nas i svet u nama i oko nas. Tkivo propada, nit je tu i kad ništa ne povezuje.
Unija i ivica. Rizik i promena, rast i razvoj, prkos i inat, samim tim uz inspiraciju, čine pristup stvaranju. Struktura metoda, takvim načinom stvaranja, jeste korišćenje vizuelnog u performansu, udeo skulpture u prostoru, fotografije u izrazu, način interdisciplinarnosti u izvođenju.

Performans traje do 21.30 sati.

Loading...