Перформанс Ткиво ткања-Текстура, Ђурђија Јеленковић

29.04.2021., 19:00

У четвртак 29. априла, са почетком у 19 часова, на Цветном тргу, у кућици Културног центра БеоградаЂурђија Јеленковић одржаће перформанс под називом Ткиво ткања – Текстура.

Ткиво ткања-Текстура је перформанс дугог трајања. Користе се нити између аутора/извођача и предмета у околини. Мотив за коришћење тих нити јесте да смо у већини случајева везани за околности, догађаје, људе, за свет око нас и све што се дешава у њему, толико да заборавимо да се веземо за нас саме и наша срца, наше емоције и наш живот. Свет око нас не постоји без нас у њему. Ткиво ткања јесте перформанс, покушај везе душе и тела појединца са архитектуром и светом споља. Уметност је нит која повезује све. И нас и свет у нама и око нас. Ткиво пропада, нит је ту и кад ништа не повезује.
Унија и ивица. Ризик и промена, раст и развој, пркос и инат, самим тим уз инспирацију, чине приступ стварању. Структура метода, таквим начином стварања, јесте коришћење визуелног у перформансу, удео скулптуре у простору, фотографије у изразу, начин интердисциплинарности у извођењу.

Перформанс траје до 21.30 сати.

Loading...