VOĐENJE KROZ IZLOŽBU: Povodom izložbe Beogradska škola stanovanja 1960-1980

23.04.2021., 18:00

VOĐENJE KROZ IZLOŽBU
Povodom izložbe Beogradska škola stanovanja 1960-1980 u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (Kneza Mihaila 6)
Petak 23. april u 18:00
Kroz izložbu vodi: Tanja Damljanović Konli, autorka

U fokusu 16. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture je  izložba „Beogradska škola stanovanja 1960-1980/Kompleksnost ideja u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

Ovogodišnje izdanje BINE biće obeleženo stambenom arhitekturom Beograda. Kroz studije slučaja Beogradske škole stanovanja će se pratiti geneza, kao i tipološke i morfološke promene u razvoju misli o stanogradnji na primerima stambenih celine nastalih u tri decenije: na Novom Beogradu, Julinom brdu i naselju Cerak Vinogradi. Autorka izložbe govoriće o tome po čemu je  Beogradska škola stanovanja posebna, šta su njeni kvaliteti, zašto treba da je štitimo kao poseban segment kulturnog nasleđa i kakve putokaze može dati sadašnjim i budućim projaktantima.

Usled trenutnih epidemioloških okolnosti i preventivnih mera radi suzbijanja širenja virusa, molimo sve zainteresovane da se jave na mejl katarina.kostandinovic@kcb.org.rs i sebi rezervišu termin za vođenje. Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje bezbedne razdaljine.

Više o izložbi pročitajte ovde.

Sve informacije o programu BINA možete pronaći na linku.

Loading...