КОНКУРС ЗА ПРОГРАМ ИЗЛОЖБИ У ЛИКОВНОЈ ГАЛЕРИЈИ

24.05.2021-01.07.2021, 12:00-20:00

Ликовна галерија Културног центра Београда позива све заинтересоване ствараоце, ликовне и визуелне уметнике, историчаре и теоретичаре уметности да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене уметности, дизајна и архитектуре које ће за годишњи програм разматрати Савет галерије.

Због  епидемиолошке ситуације која је проузроковала промену у изложбеном програму у овој години Ликовна галерија Културног центра Београда расписује конкурс за изложбе у 2022. години (два термина) и остале за прву половину 2023. годину.

Имајући у виду смањени број термина  Савет ће расправљати само о оним предлозима који, поред несумљивог уметничког квалитета, не изискују додатна финансијска средства за презентацију, постпродукцију, транспорт и остале трошкове који превазилазе могућности планиране буџетом .

У складу са дугогодишњим излагачким програмом Ликовне галерије Савет ће при избору материјала на конкурсу дати приоритет ауторима који су завршили уметничке студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству, и ауторима афирмисаним на домаћој и иностраној сцени савремене визуелне уметности.

Материјал за конкурс
–        до 10 фотографија радова који се предлажу за изложбу (фотографије, ДВД)
–        концепција изложбе изложена у писаној форми (до једне шлајфне текста, 1800 карактера)
–        професионална биографија
–        оквирна цена радова који ће бити изложени (исказано у динарима).

 

Материјал за конкурс може се послати на имејл адресу svetlana.petrovic@kcb.rs, у периоду од 24. маја. до 1. јула 2021.
Резултати конкурса биће објављени на сајту Културног центра Београда, www.kcb.org.rs крајем августа 2021. године.
Све информације о конкурсу могу се добити на и-мејл  контакт: svetlana.petrovic@kcb.rs.

 

Loading...