VOĐENJE KROZ IZLOŽBU: Povodom izložbe Beogradska škola stanovanja 1960-1980

08.05.2021., 17:30

VOĐENJE KROZ IZLOŽBU
Povodom izložbe Beogradska škola stanovanja 1960-1980 u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (Kneza Mihaila 6)
Subota 8. maj u 17.30
Kroz izložbu vodi: Draga Mecanov, koautorka

U fokusu 16. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture je izložba „Beogradska škola stanovanja 1960-1980/Kompleksnost ideja u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

Ovogodišnje izdanje BINE biće obeleženo stambenom arhitekturom Beograda. Kroz studije slučaja Beogradske škole stanovanja će se pratiti geneza, kao i tipološke i morfološke promene u razvoju misli o stanogradnji na primerima stambenih celine nastalih u tri decenije: na Novom Beogradu, Julinom brdu i naselju Cerak Vinogradi. Autorka izložbe govoriće o tome po čemu je Beogradska škola stanovanja posebna, šta su njeni kvaliteti, zašto treba da je štitimo kao poseban segment kulturnog nasleđa i kakve putokaze može dati sadašnjim i budućim projaktantima.

Usled trenutnih epidemioloških okolnosti i preventivnih mera radi suzbijanja širenja virusa, molimo sve zainteresovane da se jave na mejl danica.prodanovic@kcb.rs i sebi rezervišu termin za vođenje. Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje bezbedne razdaljine. Dozvoljeni broj posetilaca je 25.

Više o izložbi pročitajte ovde.

Sve informacije o programu BINA možete pronaći na linku.

Loading...