58. Октобарски салон | Београдски бијенале: РАЗГОВОР са Таном Хусеином Кларком

26.06.2021., 18:00

За 58. Октобарски салон Тан Хусеин Кларк истражује колапс између фикције и стварности и између снова и будног живота у садашњости. О аудио драми У алфабетским вртовима, која је написана за 58. Октобарски салон | Београдски бијенале, разговара са Весном Перић, драматуршкињом и филмском критичарком

Субота, 26. jун
ДВОРАНА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАДА – ФИЛМСКА ГАЛЕРИЈА, Коларчева 6
18.00 – Разговор са Таном Хусеином Кларком, уметником и аутором радио драме У алфабетским вртовима.
Разговор води Весна Перић, драматуршкиња и филмска критичарка, Радио Београд 2

ТАН ХУСЕИН КЛАРК
Рођен 1981.
Живи и ради у Лондону, Велика Британија и Хамбургу, Немачка

Први део пројекта, У алфабетским вртовима (2021), јесте аудио драма од шеснаест епизода, у продукцији The Director’s Theatre Writer’s Theatre, инспирисана романом Сузан Сонтаг Доброчинитељ из 1963. године, у којем главни јунак, Хиполит, живи према диктату своје ониричке активности, спајајући и мешајући будна стања и стања сна, машту и стварност. У Кларковој реинтерпретацији наратива Сузан Сонтаг, радња романа пресељена је из Париза у Београд и колажирана је са другим нађеним текстовима у маниру серије Фатагага Макса Ернста.
Други део пројекта, Мали плакати с афоризмима (А-Х), састоји се од низа плаката инспирисаних Ернстовом серијом, графиком новинских наслова и дадаистичком поезијом, са текстом Кларкове аудио драме, изложених у Филмској галерији.

ТАН ХУСЕИН КЛАРК
У алфабетским вртовима, 2021.
Радио драма у 16 епизода, 60’ свака, написао је и режирао Тан Хусеин Кларк, а изводе је The Director’s Theatre Writer’s Theatre (Маркус Бернхард Боргер, Џозеф Патрик Коноли, Стеф Гол-динг, Лиза Хајнрики, Малвина Кајетанцик, Катерин Лудке, Валери Макан, Јозеф Мохамед, Луис Одриозола, Лаура Шулер, Алина Монтана Вебер)

Продукција:
The Director’s Theatre Writer’s Theatre и RINSE123 LTD (издање на енглеском)
Радио Београд 2 и Културни центар Београда (издање прве две епизоде на српском)

Loading...