Izložba Prepad fest!

05.06.2021-13.06.2021, 12:00-20:00

Izložba
Prepad fest!
Filmska galerija, Kolarčeva 6
Od 5. do 13. juna
(radno vreme galerije od 17:00 do 21:00)

Prepad je inicijativa mladih kreativaca spremnih da se pridruže našoj široj kulturno-umetničkoj sceni. U ekipu festivala, od organizatora do izlagača, ulaze tinejdžeri 15-20 godina. Tu su fotografi, slikari, reditelji, pisci i muzičari koji po prvi put izlažu svoje radove očima Beograda. Umetnici će biti raspoloženi za druženje, priču, a možda vas budu i inspirisali da i vi napravite nešto novo i preokrenete svoj lični fazon!

Prepadnuta ekipa:
Vođa projekta: Ilija Maršićević
Kretaivni producent: Nađa Marjanović
Organizatori: Katarina Zarić, Maša Sekulović, Matja Malešev

 

Izlažu:

Vlad Pisanjuk

Tvorevine izlažem jer je biti umetnik, uz radnje koje titula nudi, nekom intuicijom deo mog identiteta, kao i sami radovi. Oni su često dramatizacija mog života prikazana kroz simbole, događaji koji se odvijaju u prostoru gde sve ima svoje mesto, ili isečci trenutaka koje sam mrzeo/obožavao. Ličnost, poroci, požuda, strahovi i lepota koju nalazim u njima su stalna tema. Iako su moje slike sentimentalne, sopstveno tumačenje njih rado prihvatam sa strane svakog gledaoca. Slikovit dnevnik prikazujem raznim tehnikama na papiru, kartonu ili bilo čemu što se učini korisnim.

Kosara Luketić

Kolekcija ovih fotografija predstavlja moju ljubav prema portretima i igri sa bojama i svetlom. Ideja kojom se vodim dok fotografišem jeste da zabeležim emociju i trenutak u kojoj se ona  pojavljuje. Tokom obrade fotografija glavni cilj mi je da osobu koju fotografišem povežem sa određenom bojom i da je kroz tu boju najbolje opišem.

Danica Bubalo

Ono što me fascinira u slikarstvu je njegova beskonačnost. Biti bog u svom univerzumu, u svom beskraju. Prazan papir može biti bilo šta, može postati bilo ko. Mi koji smo večno vezani egom napokon možemo da pokidamo sebe i povučemo potez koji niko do sada nije.

Anđela Tasić

Slikarstvo je moj način proučavanja sveta tj. Proučavanje sebe kroz svet. Pokušaj da se misli i sećanja u svom najprimitivnijem obliku izlože proučavanju i logičnom posmatranju od strane mene ili nekog drugog. Ono je samo još jedan jezik jer šta se ne može reći rečima isplivaće kad-tad gde god kako god. Volim da kroz slikarstvo pronalazim lepotu u najmanjim pojedinostima sveta I da uživam u svim njegovim oblicima.

Teodora Radak

Svakodnevne aktivnosti najčešći su izvor sadržaja u mom radu, pri čemu težim da zabeležim autentičnost momenta, povežem spontanost događaja sa određenim motivom i učinim ga važnijim. Mediji koje koristim kako bih izrazila konačnu zamisao su digitalna i analogna fotografija. Fotografiju doživljavam kao način da manipulišem datom kompozicijom i osvetljenjem i prikažem svoju viziju realnosti. Serija radova Sve je tako crno-belo a možda i nije, uvek predstavlja skup analognih i digitalnih fotografija, u vidu kolaža, na kojima su zabeleženi razni momenti iz mog privatnog života. Moji prijatelji, porodica, ljudi koji su mi bliski i potpuni neznanci; svakodnevni prizori i oni koji se ne viđaju tako često. Život je često monoton i jednoličan, rekli bi crno-beo, ali ja biram da ga obojim, tako što tražim inspiraciju u svakodnevnim susretima i dešavanjima

Loading...