Свечани концерт награђених такмичара 13. међународног фестивала музике „Амадеус“

07.06.2021., 18:00

Основна и средња музичка школа „Амадеус“ организује 13. по реду међународни фестивал музике АМАДЕУС. Фестивал почиње тродневним такмичењем, а наставља концертима у најлепшим београдским концертним просторима. Добитници првих награда наступиће на свечаном концерту у Галерији АРТГЕТ Културног центра Београда, у понедељак, 07. јуна у 18 часова.

Фестивал почиње традиционалним такмичењем ученика основних и средњих музичких школа из земље и иностранства у категоријама: КЛАВИР, ГИТАРА, ВИОЛИНА, ВИОЛОНЧЕЛО, ФЛАУТА, КЛАРИНЕТ, СОЛО ПЕВАЊЕ И КОМПОНОВАЊЕ. Такмичење траје три дана (28. 29. и 30. мај), а такмичари ће извести дела: Баха, Шопена, Моцарта, Бетовена и многих других.

Ове године фестивал Амадеус окупио је такмичаре из бројних београдских музичких школа, као и из музичких школа Теодор Тоша Андрејевић из Руме, Музичка школа Врбас, Петар Крањчевић из Сремске Митровице, Музичка школа из Берана (Црна Гора) и многе друге.

Такмичаре оцењује жири састављен од еминентних професора из земље, а најбољи наступиће на концертима у оквиру ревијалног дела фестивала: у Културном центру Београда, Народном музеју  и у Музичкој школи Амадеус:

Добитници првих награда наступиће на свечаном концерту у Културном центру Београда, у понедељак, 07. јуна у 18 часова.
Лауреати фестивала наступиће на свечаном концерту у Народном музеју у Београду у недељу, 13. јуна са почетком у 13 часова.
Одабрани такмичари наступиће и на концерту у свечаној сали Музичке школе Амадеус на Светски дан музике, 21. јуна са почетком у 19 часова.

Ове године креативни тим ученика и наставника Музичке школе Амадеус припремио је неколико интересантних пројеката који ће бити представљени током трајања фестивала (onlinе). Реч је о образовним садржајима забавног карактера за све љубитеље музике.

Loading...