Svečani koncert nagrađenih takmičara 13. međunarodnog festivala muzike „Amadeus“

07.06.2021., 18:00

Osnovna i srednja muzička škola „Amadeus“ organizuje 13. po redu međunarodni festival muzike AMADEUS. Festival počinje trodnevnim takmičenjem, a nastavlja koncertima u najlepšim beogradskim koncertnim prostorima. Dobitnici prvih nagrada nastupiće na svečanom koncertu u Galeriji ARTGET Kulturnog centra Beograda, u ponedeljak, 07. juna u 18 časova.

Festival počinje tradicionalnim takmičenjem učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva u kategorijama: KLAVIR, GITARA, VIOLINA, VIOLONČELO, FLAUTA, KLARINET, SOLO PEVANJE I KOMPONOVANJE. Takmičenje traje tri dana (28. 29. i 30. maj), a takmičari će izvesti dela: Baha, Šopena, Mocarta, Betovena i mnogih drugih.

Ove godine festival Amadeus okupio je takmičare iz brojnih beogradskih muzičkih škola, kao i iz muzičkih škola Teodor Toša Andrejević iz Rume, Muzička škola Vrbas, Petar Kranjčević iz Sremske Mitrovice, Muzička škola iz Berana (Crna Gora) i mnoge druge.

Takmičare ocenjuje žiri sastavljen od eminentnih profesora iz zemlje, a najbolji nastupiće na koncertima u okviru revijalnog dela festivala: u Kulturnom centru Beograda, Narodnom muzeju  i u Muzičkoj školi Amadeus:

Dobitnici prvih nagrada nastupiće na svečanom koncertu u Kulturnom centru Beograda, u ponedeljak, 07. juna u 18 časova.
Laureati festivala nastupiće na svečanom koncertu u Narodnom muzeju u Beogradu u nedelju, 13. juna sa početkom u 13 časova.
Odabrani takmičari nastupiće i na koncertu u svečanoj sali Muzičke škole Amadeus na Svetski dan muzike, 21. juna sa početkom u 19 časova.

Ove godine kreativni tim učenika i nastavnika Muzičke škole Amadeus pripremio je nekoliko interesantnih projekata koji će biti predstavljeni tokom trajanja festivala (online). Reč je o obrazovnim sadržajima zabavnog karaktera za sve ljubitelje muzike.

Loading...