TAMNA BAJKA / 10-16.6. / 20.00

10.06.2021-16.06.2021, 20:00

TAMNA BAJKA
Italija, Švajcarska 2020, 98’
Režija: Damiano i Fabio D’Inoćenco
Uloge: Elio Đermano, Barbara Čičiareli, Lino Musela, Gabriel Montesi

Festivali i nagrade: Berlinale – Srebrni medved za najbolji scenario, FEST – nagrada za najbolji scenario, italijanski Zlatni globusi za najboljeg reditelja i scenario, nagrade italijanskih kritičara za najbolji film, scenario, kostim i kameru

Letnja žega prži kvartove u predgrađu Rima. U vazduhu se oseća nekakva mistreiozna nelagodnost koja može da eksplodira u svakom momentu. Mnoge od porodica koje ovde stanuju, pre svega roditelji, su stalno frustrirani što ne potiču iz boljih delova grada. A život i sreća srednje klase kojem su se nadali, nekako im uvek za dlaku izmiče ispred njihovih ruku. Međutim, pravi protagonisti ovog misterioznog talasa koji ceo kraj gura ka katarzi su njihova deca.
Ovaj suptilni i istovremeno divlji film otkriva bes koji kao generacijsko nasleđe pasivno prosijava iz odlično predstavljenih veza i događaja. Narator nas slatko i sarkastično vodi kroz svoju tamnu bajku, priču o muškarcima i ženama koji strahuju da će se njihovi snovi i nadanja i sve što su gradili u životu možda urušiti.

Loading...