ТАМНА БАЈКА / 10-16.6. / 20.00

10.06.2021-16.06.2021, 20:00

ТАМНА БАЈКА
Италија, Швајцарска 2020, 98’
Режија: Дамиано и Фабио Д’Иноћенцо
Улоге: Елио Ђермано, Барбара Чичиарели, Лино Мусела, Габриел Монтеси

Фестивали и награде: Берлинале – Сребрни медвед за најбољи сценарио, ФЕСТ – награда за најбољи сценарио, италијански Златни глобуси за најбољег редитеља и сценарио, награде италијанских критичара за најбољи филм, сценарио, костим и камеру

Летња жега пржи квартове у предграђу Рима. У ваздуху се осећа некаква мистреиозна нелагодност која може да експлодира у сваком моменту. Многе од породица које овде станују, пре свега родитељи, су стално фрустрирани што не потичу из бољих делова града. А живот и срећа средње класе којем су се надали, некако им увек за длаку измиче испред њихових руку. Међутим, прави протагонисти овог мистериозног таласа који цео крај гура ка катарзи су њихова деца.
Овај суптилни и истовремено дивљи филм открива бес који као генерацијско наслеђе пасивно просијава из одлично представљених веза и догађаја. Наратор нас слатко и саркастично води кроз своју тамну бајку, причу о мушкарцима и женама који страхују да ће се њихови снови и надања и све што су градили у животу можда урушити.

Loading...