ARTEDU RADIONICA: SANJARI

08.07.2021-11.07.2021, 16:00

ARTEDU RADIONICA: SANJARI
Radionica povodom 58. Oktobarskog salona/ Beogradskog bijenala 2021.
Radionicu vodi Ana Nedeljković

Četvrtak 8.7. od 16 do 19č
Petak 9.7. od 16 do 19č
Subota 10.7. od 16 do 19č
Nedelja 11.7. od 16 do 19č
Muzej grada Beograda, Resavska 40b

Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina

U inspirativnom ambijentu bivše vojne zgrade i budućeg muzeja, čekaju vas umetnički radovi na temu snova brojnih umetnika iz celog sveta. Njihovi snovi su digitalni/analogni/lični/politički/magijski. Njihovi radovi su slike/skulpture/instalacije/video radovi/animacije/kompjuterski generisani tekstovi/sajtovi/online zvučne baze podataka…

A šta vi sanjate i kako da vaše snove pretvorite u umetnički rad?

U okviru radionice istražujemo izložbu, detaljnije se upoznajemo sa odabranim radovima, a zatim svako sam kreira svoj umetnički rad na temu snova, prolazeći sve faze umetničkog procesa od ideje preko realizacije do prezentacije.

Radovi sa ove radionice biće prikazani u okviru godišnje izložbe Artedu programa u Kulturnom centru Beograda.

Prijavljivanje na arteduradionice@gmail.com

Potrebni podaci: ime, prezime, škola, razred/fakultet, godina, mejl adresa, broj mobilnog.

Radionica je besplatna a broj mesta je ograničen na makismalno 10 učesnika.

Neophodno je učešće sva 4 dana radionice.

Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se vizuelnom umetnošću (crtež, instalacije, animirani film) i edukacijom. Od 2013. godine u Kulturnom centru Beograda uređuje i vodi edukativne programe čiji je poseban fokus na popularizaciji savremene vizuelne umetnosti i autorskog filma. Njen prvi animirani film Rabbitland (2013, u saradnji sa Nikolom Majdakom Jr.) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film „Neputovanja“ (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujuči Berlinale, Annecy i kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Trenutno rade na novom animiranom filmu „O novcu i sreći“ kao i na razvoju svog prvog dugometražnog animiranog filma “Novi Rabbitland”, a pored autorske animacije realizuje i brojne komercijalne animirane projekte i radionice.

Više informacija o Oktobarskom salonu

https://www.oktobarskisalon.org/sr/

Radionica se održava u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda.

Loading...