АРТЕДУ РАДИОНИЦА: САЊАРИ

08.07.2021-11.07.2021, 16:00

АРТЕДУ РАДИОНИЦА: САЊАРИ
Радионица поводом 58. Октобарског салона/ Београдског бијенала 2021.
Радионицу води Ана Недељковић

Четвртак 8.7. од 16 до 19ч
Петак 9.7. од 16 до 19ч
Субота 10.7. од 16 до 19ч
Недеља 11.7. од 16 до 19ч
Музеј града Београда, Ресавска 40б

Радионица је намењена младима од 15 до 25 година

У инспиративном амбијенту бивше војне зграде и будућег музеја, чекају вас уметнички радови на тему снова бројних уметника из целог света. Њихови снови су дигитални/аналогни/лични/политички/магијски. Њихови радови су слике/скулптуре/инсталације/видео радови/анимације/компјутерски генерисани текстови/сајтови/онлине звучне базе података…

А шта ви сањате и како да ваше снове претворите у уметнички рад?

У оквиру радионице истражујемо изложбу, детаљније се упознајемо са одабраним радовима, а затим свако сам креира свој уметнички рад на тему снова, пролазећи све фазе уметничког процеса од идеје преко реализације до презентације.

Радови са ове радионице биће приказани у оквиру годишње изложбе Артеду програма у Културном центру Београда.

Пријављивање на arteduradionice@gmail.com

Потребни подаци: име, презиме, школа, разред/факултет, година, мејл адреса, број мобилног.

Радионица је бесплатна а број места је ограничен на макисмално 10 учесника.

Неопходно је учешће сва 4 дана радионице.

Ана Недељковић рођена је 1978. године у Београду. Дипломирала је и докторирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Бави се визуелном уметношћу (цртеж, инсталације, анимирани филм) и едукацијом. Од 2013. године у Културном центру Београда уређује и води едукативне програме чији је посебан фокус на популаризацији савремене визуелне уметности и ауторског филма. Њен први анимирани филм Rabbitland (2013, у сарадњи са Николом Мајдаком Јр.) на Берлиналу је награђен Кристалним медведом, приказан је на преко сто фестивала широм света, а освојио је и бројне друге награде. Њихов други заједнички филм „Непутовања“ (2018) такође је приказан на бројним фестивалима укључујучи Берлинале, Annecy и квалификован је за Оскара и номинован за Анние награду. Тренутно раде на новом анимираном филму „О новцу и срећи“ као и на развоју свог првог дугометражног анимираног филма “Novi Rabbitland”, а поред ауторске анимације реализује и бројне комерцијалне анимиране пројекте и радионице.

Више информација о Октобарском салону

https://www.oktobarskisalon.org/sr/

Радионица се одржава у оквиру едукативних програма Културног центра Београда.

Loading...