Најава међународног џез фестивала NIŠVILLЕ 2021 у Београду

30.07.2021., 12:00

Прес конференција поводом предстојећег Nišville jazz festival-a биће одржана у петак, 30. јула са почетком у 12.00 у Дворани Културног центра, Коларчева 6, након које ће бити одржан и најавни музички програм на платоу испред Културног центра Београда, Трг републике 5 са почетком у 12.30.

Међународни нишки џез фестивал Nišville 2021 одржаће се од 6. до 15. августа 2021. године. Главни фестивалски програм на Платоу нишке Тврђаве одвија се од четвртка до недеље, од 12. до 15. августа. Током 10 дана трајања фестивала биће изведено 300 програма на којима ће наступити око 1000 извођача!

Најавни концерт, поклон београдској публици, на Тргу Републике у 12.30 уприличиће Jazzysad combo састав, ауторски бенд који од 2016. године наступа у саставу Милан Петровић – клавијатура, Нагy Лехел – саксофон, Милан Мутаовић – гитара и Jazzysad – грамофони и ритам машина. Бенд на наступима  свира својеврсну мешавину џеза са елементима фанка, соула и електронске музике, такозвани nu jazz који допушта слободну интерпретацију и импровизацију, а њихов наступ ће обогатити плесачи из београдске школе џез плеса Swing & Roll који ће приредити незабораван шоу за све присутне на Тргу Републике у Београду.

Овогодишње издање Nišville jazz festival-a ће осим богатог музичког програма на више стејџева у Тврђави, на Тргу Краља Милана и на Амфитеатру кеја на Нишави, посетиоцима понудити и квалитетан међународни програм у оквиру Nišville jazz театарског фестивала, као и мноштво документарних и играних филмова са музичком тематиком – Nišville Movie Summit 2021. Сви пратећи програми за посетиоце су бесплатни, а улазница се плаћа само за главни фестивалски програм. У оквиру главног програма Нишвила од 12. до 15. августа наступиће Earth, Wind & Fire feat. Al McKay, Stanley Jordan, Darryl Jones & Stone Riders, Горан Бреговић & Nišville Биг Бенд и многи други. Више о извођачима на званичном сајту фестивала.

Улазнице се могу купити на продајним местима Ticket Vision у земљи и иностранству, као и на овом линку
Све улазнице купљене за Nišville 2020 у мрежи Ticket Vision валидне су и за овогодишњи фестивал.

Jazzysad Combo је ауторски бенд који на наступима изводи својеврсну мешавину џеза, фанка, соула и електронске музике, такозвани nu jazz, који подразумева и слободну интерпретацију и импровизацију. Чине га Милан Петровић – клавијатура, Нагy Лехел – саксофон, Милан Мутаовић – гитара и Jazzysad – грамофони и ритам машина.
Jazzysad је DJ и продуцент из Суботице. Један је од пионира electro swing, nu-jazz и електро танго звука у региону и фронтмен првог electro swing бенда у Србији, “ Bandtronica “. Ствара под утицајем соула, џеза, бугија, хип хопа, трип хопа и брокен бит звука. У последње време фокусиран је на џем сесије са саставом “ Jazzysad combo “ и промоцију српских и балканских џез издања. Уметник иза овог алиаса је дипломирани инжењер звука на Техничком универзитету у Грацу али и модни дизајнер. Он је главни менаџер и селектор “ Midnight Jazz Dance “ стејџа на Нишвил џез фестивалу од 2015. године.  Званични музички сарадник бренда Levi Strauss & Co. у Србији од 2008. године.

Swing’n’Roll је екипа ентузијаста која негује плесове и музику из Swing и Rock’n’Roll ере који су обележили период од 20-их до 50-их година прошлог века. Осим часова swing плесова (lindy hop, boogie woogie, balboa), Swing’n’Roll организује тематске догађаје попут наступа, свирки, плесних вечери и радионица, са идејом добре забаве и едукације. Посетите њихов сајт и сазнајте више о овој расплесаној екипи.

Loading...