BELDOCS 2021 / 13.9.2021. /

13.09.2021., 17:00

Ponedeljak, 13. septembar

17.00
Autoportret
, Margreth Olin, Katja Høgset, Espen Wallin, Norveška, 80’ – Elemental

 

Lene od svoje desete godine boluje od teškog oblika anoreksije. Strastveno se posvećuje umetničkoj fotografiji želeći da prikaže stid i suočavanje sa svojom bolešću. Njene fotografije su ogoljene i iskrene. Autoportret je njen dnevnik i unutrašnja borba koju je želela da podeli sa svetom.

19.00
Džungla
, Louise Mootz, Francuska, 52’ – Međunarodni takmičarski program

 

Grupa vrlo glasnih, mladih devojaka različitog porekla đuska, smeje se, jebe i kolebljivo prolazi kroz život u severoistočnom Parizu. Ovo je portret, koji intimno i razbijajući sve klišee, prikazuje grupu pravih Parižanki, koje žive u betonskoj džungli i viču „sloboda, jednakost, bratstvo“ sa krovova. Prvi film Luize Muc dobio je nagradu za najbolji strani srednjometražni film na festivalu Visions du Réel 2020.

21.30
To sam ja
, Maéva Ranaïvojaona, Georg Tiller, Austrija, Francuska, Madagaskar, 78’ – Međunarodni takmičarski program

 

Mlada devojka radi kao čuvar u večito prepunjenom zatvoru na Madagaskaru. Vreme prekraćuje sanjareći o svom ocu, ubici koji ju je napustio kad je bila mala, pošto je ubio rođenog brata. Otac se u njenoj mašti pretvara u mitskog ubicu, koji luta unutrašnjošću zemlje i bacanjem čarobnih kockica odlučuje o sudbini svojih žrtvi. U potaji ona žudi za danom kada će se pojaviti među zatvorenicima. Kada u zatvor stigne novi zatvorenik koji tvrdi da poznaje njenog oca, sanjarije mlade devojke pretvaraju se u košmar.

 

 

Loading...