BELDOCS 2021 / 13.9.2021. /

13.09.2021., 17:00

Понедељак, 13. септембар

17.00
Аутопортрет
, Margreth Olin, Katja Høgset, Espen Wallin, Норвешка, 80’ – Елементал

 

Лене од своје десете године болује од тешког облика анорексије. Страствено се посвећује уметничкој фотографији желећи да прикаже стид и суочавање са својом болешћу. Њене фотографије су огољене и искрене. Аутопортрет је њен дневник и унутрашња борба коју је желела да подели са светом.

19.00
Џунгла
, Louise Mootz, Француска, 52’ – Међународни такмичарски програм

 

Група врло гласних, младих девојака различитог порекла ђуска, смеје се, јебе и колебљиво пролази кроз живот у североисточном Паризу. Ово је портрет, који интимно и разбијајући све клишее, приказује групу правих Парижанки, које живе у бетонској џунгли и вичу „слобода, једнакост, братство“ са кровова. Први филм Луизе Муц добио је награду за најбољи страни средњометражни филм на фестивалу Висионс ду Рéел 2020.

21.30
То сам ја
, Maéva Ranaïvojaona, Georg Tiller, Аустрија, Француска, Мадагаскар, 78’ – Међународни такмичарски програм

 

Млада девојка ради као чувар у вечито препуњеном затвору на Мадагаскару. Време прекраћује сањарећи о свом оцу, убици који ју је напустио кад је била мала, пошто је убио рођеног брата. Отац се у њеној машти претвара у митског убицу, који лута унутрашњошћу земље и бацањем чаробних коцкица одлучује о судбини својих жртви. У потаји она жуди за даном када ће се појавити међу затвореницима. Када у затвор стигне нови затвореник који тврди да познаје њеног оца, сањарије младе девојке претварају се у кошмар.

 

 

Loading...