GOSPOĐE U NAJBOLJIM GODINAMA / 30. 9. 2021. / 20.00

30.09.2021., 20:00

GOSPOĐE U NAJBOLJIM GODINAMA

Projekcija dokumenatrnog filma Gospođe u najboljim godinama po scenariju režiji Anite Panić biće izvedena 30.septembra s početkom u 20.00 časova u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Ovaj dokumentarni film, je pozitivna priča o period života kada pomislimo da je možda sve prošlo, a u stvari sam život nas iznenadi, kada otkrivamo neke nove mogućnosti i dozvolimo sebe luksuz da radimo šta nam je po volji i nikome se ne pravdamo zbog svojih godina.

Gospođe u najboljim godinama je uzbudljiva filmska priča o osam dama u zrelim godinama, koje su svojom energijom, vitalnošću, šarmom, pokazale da život uvek ima novi početak.

One su bake, majke, supruge, koje umeju da uživaju u životu: voze rolere, vežbaju tai či, jogu, penju se na najviše planinske vrhove, pišu poeziju, bave se fotografijom.

Gospođe u ovom filmu su pokazale da se u zrelim godinama itekako može živeti dinamičnim životom, punim izazova, iznenađenja, pa čak I da kao penzionerke stanu na pozorišnu scenu Nacionalnog teatra i dožive premijeru u kostimima.
Jedna od njih je konstatovala, mi smo dame u doba pozne jeseni, ali volimo život, volimo da se družimo, volimo igru.

Film je nastao po motivima plesnog projekta Gospođe autorskog dvojca koreografa Aleksandra Ilića u režiji Dare De Luka, kao deo međunarodnog projekta projekta One night show koji je premijerno izveden na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta 2014. godine.

Snimatelji Slobodan Grče i Goran Musić, montaža Mirjana Mitrović.

Loading...