ГОСПОЂЕ У НАЈБОЉИМ ГОДИНАМА / 30. 9. 2021. / 20.00

30.09.2021., 20:00

ГОСПОЂЕ У НАЈБОЉИМ ГОДИНАМА

Проjекција докуменатрног филма Госпође у најбољим годинама по сценарију режији Аните Панић биће изведена 30.септембра с почетком у 20.00 часова у Дворани културног центра Београда.

Овај документарни филм, је позитивна прича о период живота када помислимо да је можда све прошло, а у ствари сам живот нас изненади, када откривамо неке нове могућности и дозволимо себе луксуз да радимо шта нам је по вољи и никоме се не правдамо због својих година.

Госпође у најбољим годинама је узбудљива филмска прича о осам дама у зрелим годинама, које су својом енергијом, виталношћу, шармом, показале да живот увек има нови почетак.

Оне су баке, мајке, супруге, које умеју да уживају у животу: возе ролере, вежбају таи чи, јогу, пењу се на највише планинске врхове, пишу поезију, баве се фотографијом.

Госпође у овом филму су показале да се у зрелим годинама итекако може живети динамичним животом, пуним изазова, изненађења, па чак И да као пензионерке стану на позоришну сцену Националног театра и доживе премијеру у костимима.
Једна од њих је констатовала, ми смо даме у доба позне јесени, али волимо живот, волимо да се дружимо, волимо игру.

Филм је настао по мотивима плесног пројекта Госпође ауторског двојца кореографа Александра Илића у режији Даре Де Лука, као део међународног пројекта пројекта One night show који је премијерно изведен на сцени Раша Плаовић Народног позоришта 2014. године.

Сниматељи Слободан Грче и Горан Мусић, монтажа Мирјана Митровић.

Loading...