Koncert pijaniste Miloša Topalovića

13.09.2021., 20:00

Pijanista Miloš Topalović je trenutno na završnoj godini studija na Univerziteta Anton Brukner u Lincu. Na programu njegovog resitala nalaze se dela Baha, Šumana, Ravela, Šopena i Lista.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na adresu damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune. Za one koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju koncertu zbog ograničenja, snimak dela koncerta biće objavljen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga u ge-molu, DTK1

Robert Šuman
Alegro u ha-molu, op. 8

Moris Ravel
Barka na okeanu (iz ciklusa Ogledala)

Frederik Šopen
Etida u Ce-duru, op.10/1

Franc List
Transcendentalna etida br. 12 u be-molu (Mećava)

Frederik Šopen
Skerco br.3 u cis-molu, op. 39

Pjotr Iljič Čajkovski
Andante maestoso iz baleta Krcko oraščić (ar. M. Pletnjev)

Biografija:
Miloš Topalović (Pančevo, 1999) gde je završio osnovno muzičko obrazovanje u MŠ Jovan Bandur. Srednju muzičku školu Josip Slavenski u Beogradu završio je u klasi prof. Jelene Gostović. Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta Anton Brukner u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario preko 20 nagrada: Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu (2013, 2015, 2017), konkurs Alma Cornea u Temišvaru (2010, 2012, 2013, 2014), Međunarodno takmičenje Ars nova u Trstu (2014), Memorijal Dušan Protić u Beogradu (2016) klavirsko takmičenje Slavenski u Beogradu (2015, 2016), kao i takmičenje EPTA u Finskoj (2021). I kao član mnogih kamernih ansambala osvojio je nagrade na takmičenjima u Beogradu i Pančevu. Kao solista nastupao je na brojnim konceratima u značajnim salama Beograda kao što su: Velika sala i Galerija Kolarčeve zadužbine, Galerija SANU, Narodna biblioteka grada Beograda, sale muzičkih škola Josip Slavenski i Mokranjac. Usavršavao se kod eminentnih pedagoga, kao sto su Natalija Trul, Mihael Korstik, Endru Zolinski i Nataša Mitrović. Godine 2016. pohađao je letnji muzički kamp Ingenium Academy u Engleskoj, u okviru koga je nastupao na zajedničkom koncertu polaznika u Crkvi Svetog Džejmsa u Londonu. Vlada autonomne pokrajine Vojvodine ga je 2012. i 2014. godine pohvalila za postignute rezultate na takmičenjima u oblasti muzike.

Loading...