Концерт пијанисте Милоша Топаловића

13.09.2021., 20:00

Пијаниста Милош Топаловић је тренутно на завршној години студија на Универзитета Антон Брукнер у Линцу. На програму његовог реситала налазе се дела Баха, Шумана, Равела, Шопена и Листа.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на адресу damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне. За оне који не буду у могућности да присуствују концерту због ограничења, снимак дела концерта биће објављен на Youtube каналу Културног центра Београда.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга у ге-молу, ДТК1

Роберт Шуман
Алегро у ха-молу, оп. 8

Морис Равел
Барка на океану (из циклуса Огледала)

Фредерик Шопен
Етида у Це-дуру, оп.10/1

Франц Лист
Трансцендентална етида бр. 12 у бе-молу (Мећава)

Фредерик Шопен
Скерцо бр.3 у цис-молу, оп. 39

Пјотр Иљич Чајковски
Аndante maestoso из балета Крцко орашчић (ар. М. Плетњев)

Биографија:
Милош Топаловић (Панчево, 1999) где је завршио основно музичко образовање у МШ Јован Бандур. Средњу музичку школу Јосип Славенски у Београду завршио је у класи проф. Јелене Гостовић. Тренутно је студент четврте године основних студија Универзитета Антон Брукнер у Линцу (Аустрија) у класи проф. Олега Маршева. Наступао је на бројним такмичењима на којима је остварио преко 20 награда: Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије у Београду (2013, 2015, 2017), конкурс Алма Цорнеа у Темишвару (2010, 2012, 2013, 2014), Међународно такмичење Арс нова у Трсту (2014), Меморијал Душан Протић у Београду (2016) клавирско такмичење Славенски у Београду (2015, 2016), као и такмичење ЕPTA у Финској (2021). И као члан многих камерних ансамбала освојио је награде на такмичењима у Београду и Панчеву. Као солиста наступао је на бројним концератима у значајним салама Београда као што су: Велика сала и Галерија Коларчеве задужбине, Галерија САНУ, Народна библиотека града Београда, сале музичких школа Јосип Славенски и Мокрањац. Усавршавао се код еминентних педагога, као сто су Наталија Трул, Михаел Корстик, Ендру Золински и Наташа Митровић. Године 2016. похађао је летњи музички камп Ingenium Academy у Енглеској, у оквиру кога је наступао на заједничком концерту полазника у Цркви Светог Џејмса у Лондону. Влада аутономне покрајине Војводине га је 2012. и 2014. године похвалила за постигнуте резултате на такмичењима у области музике.

Loading...