Концерт у оквиру 8. међународног фестивала „Belgrade SAXperience“: MORPHING SAXOPHONE QUARTET

29.09.2021., 20:00

Концерт под називом PARISIAN NIGHT извешће кавртет саксофониста из Француске Morphing Saxophone Quartet. Концерт је део Осмог међународног фестивала саксофона у Србији „Belgrade SAXperience“ (28. септембар – 1. октобар 2021) који организује Удружење саксофониста Србије са којим Културни центар Београда успешно сарађује од првог дана. Детаљан програм фестивала „Belgrade SAXperience“ можете прочитати овде.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Свечаној сали Скупштине Града ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Morphing Saxophone Quartet
Кристоф Грезе, сопран саксофон
Еди Лопез, алт саксофон
Антони Малкон, тенор саксофон
Метју Делаж, баритон саксофон

PARISIAN NIGHT

Едвард Григ
Холберг свита, оп. 40
Prelude – Allegro vivace
Sarabande – Andante
Gavotte – Allegretto – Poco più mosso – Allegretto
Air – Andante religioso
Rigaudon – Allegro con brio

Морис Равел
Гудачки квартет у Еф–дуру
Allegro moderato – très doux
Assez vif – très rythmé
Très lent
Vif et agité

Клод Левије
Le temps d’une chanson

Бигорафије:
Чланови састава Morphing Saxophone Quartet су освојили прву награду на престжном такмичењу камерне музике у Осаки 2011. године, што им је омогућило да наступе на 15 концерата широм Јапана наредне године, као и на бројним фествалима у Француској и другим земљама. Године 2013. су освојили такође прву награду на Међународном такмичењу камерне музике у Илзаку (Француска). Награђени су од стране фонда Banque Populaire fondaton, као и фондације Cziffra . Сарадња извођача на музичком нивоу је у служби еклектчног и захтевног програма од дела Менделсона и Бородина, преко композиција Бефа и Равела, до остварења Пјацоле и Мајка Мауера. Од барока до романтизма, модерне музике до танга, слушаоци напуштају њихове концерте испуњени и радосни због откривања новог оригиналног звука саксофона. Чланови ансамбла заједно представљају своју музикалност стварајући јединствени Morphing звук.

Фестивал подржава Министарство културе и информисања Републике Србије.

 

Loading...