Koncert u okviru 8. međunarodnog festivala „Belgrade SAXperience“: MORPHING SAXOPHONE QUARTET

29.09.2021., 20:00

Koncert pod nazivom PARISIAN NIGHT izvešće kavrtet saksofonista iz Francuske Morphing Saxophone Quartet. Koncert je deo Osmog međunarodnog festivala saksofona u Srbiji „Belgrade SAXperience“ (28. septembar – 1. oktobar 2021) koji organizuje Udruženje saksofonista Srbije sa kojim Kulturni centar Beograda uspešno sarađuje od prvog dana. Detaljan program festivala „Belgrade SAXperience“ možete pročitati ovde.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Svečanoj sali Skupštine Grada ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Morphing Saxophone Quartet
Kristof Greze, sopran saksofon
Edi Lopez, alt saksofon
Antoni Malkon, tenor saksofon
Metju Delaž, bariton saksofon

PARISIAN NIGHT

Edvard Grig
Holberg svita, op. 40
Prelude – Allegro vivace
Sarabande – Andante
Gavotte – Allegretto – Poco più mosso – Allegretto
Air – Andante religioso
Rigaudon – Allegro con brio

Moris Ravel
Gudački kvartet u Ef–duru
Allegro moderato – très doux
Assez vif – très rythmé
Très lent
Vif et agité

Klod Levije
Le temps d’une chanson

Bigorafije:
Članovi sastava Morphing Saxophone Quartet su osvojili prvu nagradu na prestžnom takmičenju kamerne muzike u Osaki 2011. godine, što im je omogućilo da nastupe na 15 koncerata širom Japana naredne godine, kao i na brojnim festvalima u Francuskoj i drugim zemljama. Godine 2013. su osvojili takođe prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju kamerne muzike u Ilzaku (Francuska). Nagrađeni su od strane fonda Banque Populaire fondaton, kao i fondacije Cziffra . Saradnja izvođača na muzičkom nivou je u službi eklektčnog i zahtevnog programa od dela Mendelsona i Borodina, preko kompozicija Befa i Ravela, do ostvarenja Pjacole i Majka Mauera. Od baroka do romantizma, moderne muzike do tanga, slušaoci napuštaju njihove koncerte ispunjeni i radosni zbog otkrivanja novog originalnog zvuka saksofona. Članovi ansambla zajedno predstavljaju svoju muzikalnost stvarajući jedinstveni Morphing zvuk.

Festival podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Loading...