15. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE / 31.10.2021. / 15.00

31.10.2021., 15:00

15.00
VAN KONKURENCIJE (106 min)

CASTLE FREAK
Amerika, režija: Tate Steinsiek
trajanje: 106 min
godina produkcije: 2020.
Sinopsis: Nakon što ostaje trajno slepa, nakon saobraćajne nesreće, Rebeka dobija vest da je njena davno izgubljena majka nedavno preminula, napustivši zamak predaka njihove porodice u ruralnoj Albaniji. Putujući na imanje sa grupom prijatelja, Rebeka se nada da će to biti prilika za nju da se ponovo poveže sa prošlošću koju nikada nije poznavala i majkom koja ju je naizgled ostavila iza sebe. Kada počnu da se dešavaju misteriozni događaji i njeni prijatelji počnu da umiru, Rebeka mora da otkrije tajne istorije svoje porodice pre nego što i ona postane plen Nakaze iz zamka.

17.00
INOSTRANA TAKMIČARSKA SELEKCIJA (73 min)

NO PODRAS VOLVER NUNCA
Španija
režija: Mónica Mateo
trajanje: 14 min
godina produkcije: 2020.
Sinopsis: Ana i David se opraštaju kao i svaki drugi dan. Mlada dama ima planove, ali neće zakasniti. Međutim, dešava se nešto izuzetno; nešto što menja njenu stvarnost i celokupni dosadašnji život.

NYCTIBIUS
Argentina
režija: DN Bianco
trajanje: 27. min
godina produkcije: 2021.
Sinopsis: U Južnoj Americi živi misteriozna ptica koja je inspirisala mitove među domorodačkim narodima. Neki od njih povezuju tu pticu sa duhovima, zbog njene sposobnosti da koristi kamuflažu. Drugi kažu da će onaj ko čuje njenu neobičnu pesmu biti uklet.

STUCK
Kolumbija
režija: Pablo Tobon Gallo
trajanje: 15. min
godina produkcije: 2020.
Sinopsis: Mnogo svetlosnih godina udaljena od Zemlje, Eva, operaterka minske kolonije, budi se i shvata da je zarobljena pod zemljom nakon eksplozije na površini. Strah se povećava dok oseća da se zidovi zatvaraju oko nje, da joj je jedna ruka zarobljena, da joj u odelu curi kiseonik i ne može da koristi potisnike. U naizgled nemogućim okolnostima, Eva mora da pronađe izlaz.

SPACE FRANKIE
Španija
režija: David Valero
trajanje: 17 min
godina produkcije: 2021.
Sinopsis: Paco je ribar, koji nije u najboljim odnosima sa komšijama. Nakon otkrića neobičnog artefakta odnosi između njih će se drastično promeniti.

FILM IZNENAĐENJA (25 min)
NA PRLJAVOM TRAGU
pilot epizoda za istoimenu seriju
režija: Miša Zorović
godina produkcije: 2004.

19.00
DODELA NAGRADA I PROJEKCIJA FILMA:
SUPERDEEP
Rusija
režija: Arseny Syuhin
trajanje: 115 min
godina produkcije: 2020.

Sinopsis: Mali istraživački tim spustio se ispod površine da otkrije tajnu najdublje bušotine na svetu. Njihovo otkriće će se ispostaviti kao najveća pretnja u istoriji, a budućnost čovečanstva biće u njihovim rukama.

Loading...