КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: РЕЖИЈА

30.10.2021., 12.00 - 16.00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: РЕЖИЈА
Радионицу води Бојан Вулетић, редитељ и сценариста
Субота 30. октобар од 12.00 до 16.00
Културни центар Београда, галерија Артгет, Трг Републике 5/I

Радионица је намењена младима од 15 до 25 година

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе или недеље до краја децембра имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегементима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о сценарију, а потом обрађујемо секторе режије, продукције, камере, сценографије, костима и завршавамо радионицама о глуми на филму, филмској музици и монтажи.

Ако си страствени познавалац филма, средњшколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова него у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа! Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваког викенда!

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: РЕЖИЈА

Начин како се прича једна прича је важан колико и сама прича. Да ли ћемо се током филма расплакати, уплашити или насмејати зависи од многих одлука које доноси редитељ. Какав је посао филмског редитеља? Како доноси одлуке? Где је ту занат, а где почиње уметност?

Ко је Бојан Вулетић?

Бојан Вулетић је филмски редитељ и сценариста, доцент на Факултету за медије и комуникације у Београду. Као сценариста и редитељ филмова: „Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем“ и „Реквијем за Госпођу Ј.“ освојио је више домаћих и међународних награда, док је као ко-сценариста сарађивао на филмовима и серијама: „Изгубљено-нађено“, „Љубав и други злочини“, „Ирина“, „Страхиња Бановић“, „Деца зла“. Креатор је популарне ТВ серије „Породица“ која се са великим успехом приказује у целом региону.

Пријављивање:
На мејл arteduradionice@gmail.com
послати следеће податке: име, презиме, годиште, школа, разред / (ако студирате) факултет, година, мејл, број мобилног
(предлажемо да се пријавите што пре пошто је број места ограничен)
Радионица је бесплатна.

ПС.
Када завришимо све радионице, правимо филмску екипу и снимамо краткометражни филм који ће своју премијеру имати у биоскопу Дворане Културног центра Београда (пишемо на време, како бисте стигли да набавите хаљину и одело за црвени тепих)

Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије
Програм се одржава у оквиру едукативних програма Културног центра Београда

Loading...