KCB FILMSKE RADIONICE: REŽIJA

30.10.2021., 12.00 - 16.00

KCB FILMSKE RADIONICE: REŽIJA
Radionicu vodi Bojan Vuletić, reditelj i scenarista
Subota 30. oktobar od 12.00 do 16.00
Kulturni centar Beograda, galerija Artget, Trg Republike 5/I

Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote ili nedelje do kraja decembra imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segementima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o scenariju, a potom obrađujemo sektore režije, produkcije, kamere, scenografije, kostima i završavamo radionicama o glumi na filmu, filmskoj muzici i montaži.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova nego u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa! Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svakog vikenda!

KCB FILMSKE RADIONICE: REŽIJA

Način kako se priča jedna priča je važan koliko i sama priča. Da li ćemo se tokom filma rasplakati, uplašiti ili nasmejati zavisi od mnogih odluka koje donosi reditelj. Kakav je posao filmskog reditelja? Kako donosi odluke? Gde je tu zanat, a gde počinje umetnost?

Ko je Bojan Vuletić?

Bojan Vuletić je filmski reditelj i scenarista, docent na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Kao scenarista i reditelj filmova: „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ i „Rekvijem za Gospođu J.“ osvojio je više domaćih i međunarodnih nagrada, dok je kao ko-scenarista sarađivao na filmovima i serijama: „Izgubljeno-nađeno“, „Ljubav i drugi zločini“, „Irina“, „Strahinja Banović“, „Deca zla“. Kreator je popularne TV serije „Porodica“ koja se sa velikim uspehom prikazuje u celom regionu.

Prijavljivanje:
Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, škola, razred / (ako studirate) fakultet, godina, mejl, broj mobilnog
(predlažemo da se prijavite što pre pošto je broj mesta ograničen)
Radionica je besplatna.

PS.
Kada zavrišimo sve radionice, pravimo filmsku ekipu i snimamo kratkometražni film koji će svoju premijeru imati u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda (pišemo na vreme, kako biste stigli da nabavite haljinu i odelo za crveni tepih)

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije
Program se održava u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda

Loading...