Концерт пијанисте Немање Егерића

25.10.2021., 20:00

Млади пијаниста посвећен интерпретацији дела савремених аутора, Немања Егерић, и ове године одржаће концерт у оквиру програма Концерти у Галерији Културног ценра Београда, а на програму његовог реситала налазе се композиције Денисова, Штокхаузена, Ноноа, али и Бетовенова Соната оп. 110.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Програм:
Едисон Денисов
Signes en blanc

Карлхајнц Штокхаузен
Klavierstück IX

Луиђи Ноно
…sofferte onde serene… за клавир и траку

Лудвиг ван Бетовен
Соната за клавир бр. 31 у Ас-дуру, оп. 110
Moderato cantabile molto espressivo
Allegro molto
Adagio ma non troppo – Allegro ma non troppo

Биографија:
Немања Егерић je завршио основне и мастер студије у класи проф. Мирослава Дацића, док је пост-дипломске студије завршио на музичкој академији Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци у класи Бруна Канина (Bruno Canino). Завршио је докторске академске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. др Маје Рајковић, а тема његовог докторског уметничког пројекта обухвата програмско и интерпретативно тумачење клавирског циклуса Двадесет погледа на дете Исуса (Vingt Regards sur l’Еnfant Jésus) Оливијеа Месијана.
Током и након школовања је учествовао на такмичењима где је освајао бројне награде, међу којима се истичу: Лауреат IV пијанистичког такмичења ULJUS (2017), прва награда на пијанистичком такмичењу Клавитас (2017), Лауреат такмичења за савремену музику ReConstruction 2 (2019) и друго место на такмичењу савремене музике INSAM у Сарајеву (2019). Од посебних признања истиче се награда Станојло Рајичић коју додељује Српска академија наука и уметности за најуспешнији концерт сезоне (2018/2019) галерије САНУ.
Као солиста и камерни музичар концертира у Швајцарској, Италији, Македонији, БиХ, као и у свим престижним салама Србије. Наступа на домаћим и интернационалним фестивалима као што су Lucern Piano Festival (2019), Мusica al Ponte (2018), Piano City (2018), Convivium Musicum (2018), BLISS (2017) и 15. Интернационални фестивал Петар Стојановић (2017). Први пут у Србији је извео значајна клавирска дела Оливијеа Месијана, Лучана Берија и Џонатана Харвија.
Усавршавао се на мајсторским курсевима код Бруна Канина, Момо Кодаме, Пиера Сублеа и Питера Хила. Од 2019. године ради као стручни сарадник на Факултету уметности у Нишу. Претежно се бави извођењем и промоцијом новије музике.

Loading...