Концерт пијанисткиње Диане Јовановић

18.10.2021., 20:00

Пијанисткиња из Украјине која већ тридесет година живи и ради у Београду, Диана Јовановић извешће у Галерији Артгет чувену свиту за клавир Модеста Мусоргског Слике с изложбе.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Сва места за вечерашњи концерт су ПОПУЊЕНА.

Модест Мусоргски
Слике с изложбе
Променада
Гном
Променада
Стари замак
Променада
Тиљери
Бидло
Променада
Балет пилића у љускама
Два Јеврејина (Самуел Голденберг и Шмиле)
Променада

Пијаца у Лиможу
Катакомбe – Cum mortuis in lingua mortua
Баба Јага
Велика кијевска врата

Биографија:
Диана Јовановић, пијанисткиња, је рођена у Украјини. Завршила је Музичку школу „Виљконски“ у класи проф. Ирине Степањенко, освојивши бројне награде на регионалним такмичењима. Студије је започела у класи проф. Татјане Кан на руском државном конзерваторијуму „Собинов“ у Саратову, а наставила је у класи проф. Александра Снегирева на украинском државном конзерваторијуму „П. И. Чајковски“ у Кијеву, где је и дипломирала  у класи  проф. Анатолија Гуђко 1986. године. Деловала је као професор клавира на државном педагошком унивезитету „Шевченко“, а након завршене специјализације  магистрирала је 1992. у класи Др Гаљине Паторжинске на конзерваторијуму “Чајковски“ у Кијеву, где је као асистент радила две године. Током школовања освојила је бројне награде на националним такмичењима и усавршавала се код Сергеја Скринченко, Игорја Рјабова, Аљберта Тараканова, Николаја Сука, Даниила Јуделевича, Наталији Каревине, Ирине Боровик… Снимала је за Радио-Телевизију Украјине. Остварила је бројне турнеје по Русији и Украјини. Од 1992. живи у Београду, где је ангажована  као професор клавира у Музичкој школи „Јосип Славенски“. Снимала је за Радио Телевизију Србије. Учествовала је на бројним међународним фестивалима и одржала реситале у свим значајним београдским салама.

Loading...