„Подијум младих талената“ 10. Београдског Шопен Феста: МАРКО СТЕВИЋ и СЕРГЕЈ ЧАВИЋ

15.10.2021., 19:00

„Подијум младих талената“ је прилика за младе пијанисте да на фестивалу посвећеном славном композитору и пијанисти Фредерику Шопену представе свој таленат и посвећен рад. Првобитно најављени пијанисти Сара Јовић и Константин Косановић су спречени да наступе због болести, те ће овога пута наступити ученици МШ „Коста Манојловић“ у Земуну Марко Стевић и Сергеј Чавић.

Програм:
МАРКО СТЕВИЋ

Франц Лист
Мефисто валцер

Сергеј Рахмањинов
Етида у ес–молу, оп. 39


СЕРГЕЈ ЧАВИЋ

Јохан Себастијан Бах
Sinfonia из Партите у це–молу

Лудвих ван Бетовен
Први став Сонате у Це–дуру, оп. 53

Фредерик Шопен
Скерцо бр. 3 у цис–молу, oп. 39
Етида у цис–молу, оп. 10/4

 

Биографије:

Марко Стевић рођен је 04.05.2005. у Београду. Завршио је основно музичко образовање у Музичкој школи “Коста Манојловић” у Земуну, у класи професорке Милице Бабовић, а средњу школу наставља у класи Синише Радојчића. Учествовао је на бројним такмичењима и концертима као солиста. Освојио је бројне прве награде на такмичењима у Србији (Београд, Нови Сад) и иностранству (Охрид-Македонија, Загреб-Хрватска). Похађао је и бројне мастеркласове које су одржали признати професори или пијанисти као што су: Лидија Бизјак, Игор Ласко, Милош Поповић, Лолита Ангерт, Наташа Митровић, Рубен Далибалтаиан, Биљана Горуновић, Ненад Радић и други. Наступао је у бројним концертним дворанама као што су: Уметнички павиљон “Цвијета Зузорић”, Културни центар Београда, Музеј града Вршца, свечана сала Амбасаде Италије у Београду.

Сергеј Чавић
, рођен 22.04.2003. у Београду. Завршио је основно музичко образовање у Музичкој школи “Коста Манојловић“ у Земуну, у класи професорке Радојке Ивановић. Ове године завршава Средњу музичку школу “Коста Манојловић“. Наступао је као солиста на бројним концертима и такмичењима. Освојио је бројне прве награде на такмичењима у Србији, и у иностранству. Пет пута је освојио  прве награде на Републичком такмичењу  младих пијаниста Србије.Освајао је и прва места или био финалиста на престижним такмичењима у Европи :  Охрид – Македонија, Париз – Француска, Брисел – Белгија, Усти над Лабем – Чешка Република, Белгород – Руска федерација. Похађао је бројне мастеркласове које су одржали еминентни професори и пијанисти као што су Милана Черњавска, Наталија Трул,Игор Ласко, Јевгениј Стародупчев, Рубен Далибалтаиан, Алексеј Соколов, Александар Синчук, Лидија Бизјак, Маја Рајковић, Наташа Митровић, Биљана Горуновић, Владо Милошевић и Милош Поповић. Наступао је у бројним концертним дворанама у Београду, као што су: Велика сала Коларчеве задужбине, Велика сала Београдске филхармоније, Галерија Коларчеве задужбине, Велика сала Студентског културног центра у Београду, Галерија Српске академије наука и Уметност у Београду и Велика сала Банског двора у Бањој Луци, Република Српска, Босна и Херцеговина.

Loading...