„Podijum mladih talenata“ 10. Beogradskog Šopen Festa: MARKO STEVIĆ i SERGEJ ČAVIĆ

15.10.2021., 19:00

„Podijum mladih talenata“ je prilika za mlade pijaniste da na festivalu posvećenom slavnom kompozitoru i pijanisti Frederiku Šopenu predstave svoj talenat i posvećen rad. Prvobitno najavljeni pijanisti Sara Jović i Konstantin Kosanović su sprečeni da nastupe zbog bolesti, te će ovoga puta nastupiti učenici MŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu Marko Stević i Sergej Čavić.

Program:
MARKO STEVIĆ

Franc List
Mefisto valcer

Sergej Rahmanjinov
Etida u es–molu, op. 39


SERGEJ ČAVIĆ

Johan Sebastijan Bah
Sinfonia iz Partite u ce–molu

Ludvih van Betoven
Prvi stav Sonate u Ce–duru, op. 53

Frederik Šopen
Skerco br. 3 u cis–molu, op. 39
Etida u cis–molu, op. 10/4

 

Biografije:

Marko Stević rođen je 04.05.2005. u Beogradu. Završio je osnovno muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu, u klasi profesorke Milice Babović, a srednju školu nastavlja u klasi Siniše Radojčića. Učestvovao je na brojnim takmičenjima i koncertima kao solista. Osvojio je brojne prve nagrade na takmičenjima u Srbiji (Beograd, Novi Sad) i inostranstvu (Ohrid-Makedonija, Zagreb-Hrvatska). Pohađao je i brojne masterklasove koje su održali priznati profesori ili pijanisti kao što su: Lidija Bizjak, Igor Lasko, Miloš Popović, Lolita Angert, Nataša Mitrović, Ruben Dalibaltaian, Biljana Gorunović, Nenad Radić i drugi. Nastupao je u brojnim koncertnim dvoranama kao što su: Umetnički paviljon “Cvijeta Zuzorić”, Kulturni centar Beograda, Muzej grada Vršca, svečana sala Ambasade Italije u Beogradu.

Sergej Čavić
, rođen 22.04.2003. u Beogradu. Završio je osnovno muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi “Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi profesorke Radojke Ivanović. Ove godine završava Srednju muzičku školu “Kosta Manojlović“. Nastupao je kao solista na brojnim koncertima i takmičenjima. Osvojio je brojne prve nagrade na takmičenjima u Srbiji, i u inostranstvu. Pet puta je osvojio  prve nagrade na Republičkom takmičenju  mladih pijanista Srbije.Osvajao je i prva mesta ili bio finalista na prestižnim takmičenjima u Evropi :  Ohrid – Makedonija, Pariz – Francuska, Brisel – Belgija, Usti nad Labem – Češka Republika, Belgorod – Ruska federacija. Pohađao je brojne masterklasove koje su održali eminentni profesori i pijanisti kao što su Milana Černjavska, Natalija Trul,Igor Lasko, Jevgenij Starodupčev, Ruben Dalibaltaian, Aleksej Sokolov, Aleksandar Sinčuk, Lidija Bizjak, Maja Rajković, Nataša Mitrović, Biljana Gorunović, Vlado Milošević i Miloš Popović. Nastupao je u brojnim koncertnim dvoranama u Beogradu, kao što su: Velika sala Kolarčeve zadužbine, Velika sala Beogradske filharmonije, Galerija Kolarčeve zadužbine, Velika sala Studentskog kulturnog centra u Beogradu, Galerija Srpske akademije nauka i Umetnost u Beogradu i Velika sala Banskog dvora u Banjoj Luci, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

Loading...