KCB FILMSKE RADIONICE: GLUMA

27.11.2021., 12.00 - 16.00

KCB FILMSKE RADIONICE: GLUMA
Radionicu vodi Nikola Rakočević, glumac
Subota 27. novembra od 12.00 do 16.00
Dvorana Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote ili nedelje do kraja decembra imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segementima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o scenariju, a potom obrađujemo sektore režije, produkcije, kamere, scenografije, kostima i završavamo radionicama o glumi na filmu, filmskoj muzici i montaži.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova nego u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa! Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svakog vikenda!

Gluma na filmu sa Nikolom Rakočevićem

Kako izgleda baviti se glumom – glumom na filmu?

Zašto svi žele da se bave glumom? Koje osobine su neophodne kako biste se bavili glumom i kako se uopšte postaje glumac? Subotu posvećujemo druženju sa Nikolom Rakočevićem koji će nam predstaviti šta sve sa sobom nosi jedna od najpoželjnijih profesija u filmskoj industriji.

Ko je Nikola Rakočević?

Nikola Rakočević je glumac iz Srbije koji iza sebe ima preko 40 pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga i zapažene nagrade, kao što je titula „Evropske zvezde u usponu“ koja mu je uručena u Berlinu kao jednom od 10 najboljih evropskih mladih glumaca. Njegov talenat zapažen je u brojnim ostvarenjima od kojih se ističu filmovi „Šejtanov ranik“, „Krugovi“, „Šišanje“, kao i TV serije „Sumnjiva lica“ i „Jutro će promeniti sve“. Osim uspeha na filmu, Nikola je stalni član Jugoslevnoskog dramskog pozorišta, ali neretko je prisutan i na nezavisnoj pozorišnoj sceni.

Prijavljivanje:

Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, škola, razred / (ako studirate) fakultet, godina, mejl, broj mobilnog
(predlažemo da se prijavite što pre pošto je broj mesta ograničen)
Radionica je besplatna.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije
Program se održava u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda

Loading...