КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: MОНТАЖА

06.11.2021., 12.00 - 16.00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: MОНТАЖА
Радионицу води Вања Ковачевић, монтажерка
Субота 6. новембра од 12.00 до 16.00
Културни центар Београда
Галерија Артгет, Трг Републике 5/I
Радионица је намењена младима од 15 до 25 година

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе или недеље до краја децембра имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегементима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о сценарију, а потом обрађујемо секторе режије, продукције, камере, сценографије, костима и завршавамо радионицама о глуми на филму, филмској музици и монтажи.

Ако си страствени познавалац филма, средњшколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова него у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа! Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваког викенда!

Монтажа са Вањом Ковачевић

Транзиције, резови и дупле експозиције… али пре свега филмско време! Ове суботе причамо о монтажи!

Заједно са Вањом Ковачевић, открићемо на који начин монтажа уобличава филмско дело, и зашто је често сматрамо “последњом руком сценарија”. Након разговора о уметности монтаже и гледање примера монтажних поступака кроз инсерте из одабраних филмова, тв серија, музичких спотова; радионичари ће добити један мали “монтажни задатак”, кроз који ће Вања покушати да им дочара монтажу која је по многима невидљива уметност филма. Претходно знање није неопходно, само наоштрите маказе!

Ко је Вања Ковачевић?

Студирала је најпре књижевност, затим је дипломирала Филмску и ТВ монтажу на Факултету драмских уметности у Београду. Тренутно је докторант на Уметничким докторским студијама у драмским и аудиовизуелним уметностима Факултета драмских уметности у Београду.

Радила као новинар и аутор програма на РТВ Б92 од 1998-2002. Један од оснивача, координатора удружења за едукацију у области аудиовизуелне културе ФИЛМКУЛТУРА из Београда. Последњих шест година ради као координатор едукативног програма “FIRST FILMS FIRST” Goethe-Instituta, дизајнираног за редитеље југоситочне Европе у циљу развоја њиховог првог играног филма. Члан Удружења филмских уметника Србије (УФУС) и удружења документариста Србије ДОКСрбија.

Режирала је документарни филм (ЗВЕЗДА ЈЕ РОЂЕНА) и неколико кратких документарних и играних филмова. Радила је као монтажер на дугометражним играним филмовима (ТХЕ БОX Андријане Стојковић, СТРАХИЊА Стефана Арсенијевића) и докуменатрним филмовима и телевизијским серијама (ПОРОДИЦА Бојан Вулетић и друге), као и преко 100 музичких спотова, ТВ реклама и осталих кратких примењених форми. Тренутно као редитељ завршава свој други дугометражни документарац (СУПЕРНОВА).

Пријављивање:

На мејл arteduradionice@gmail.com
послати следеће податке: име, презиме, годиште, школа, разред / (ако студирате) факултет, година, мејл, број мобилног
(предлажемо да се пријавите што пре пошто је број места ограничен)
Радионица је бесплатна.

Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије
Програм се одржава у оквиру едукативних програма Културног центра Београда

Loading...