KCB FILMSKE RADIONICE: SCENOGRAFIJA

20.11.2021., 12:00

KCB FILMSKE RADIONICE: SCENOGRAFIJA

Radionicu vodi Jelena Sopić, scenografkinja

Subota 20. novembra od 12.00 do 16.00

Kulturni centar Beograda

Galerija Artget, Trg Republike 5/I

Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote ili nedelje do kraja decembra imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segementima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o scenariju, a potom obrađujemo sektore režije, produkcije, kamere, scenografije, kostima i završavamo radionicama o glumi na filmu, filmskoj muzici i montaži.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova nego u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa! Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svakog vikenda!

SCENOGRAFIJA sa Jelenom Sopić

Da li lik gradi scenografiju ili scenografija lika? Na koji način mesto radnje gradi naraciju u filmu? Kako izgleda posao scenografa? Nakon uvodne priče, preko praktičnih primera imaćemo priliku da se upzonamo sa tehnikama koje pomažu pri osmišljavanju scenografije.

Ko je Jelena Sopić?

Jelena Sopić doktorirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu sa temom „Scenografija u filmu epoha – Od kolektivnog sećanja do individualnog izraza“ gde i predaje na predmetu Filmska i TV scenografija. Dobitnica je nagrade FIPRESCI za najbolju scenografiju 2015. godine za filmove „Ničije dete“ i „Bićemo prvaci sveta“. Radila je i na brojnim filmskim ostvarenjima kao što su „Toma“, „Nebesa“,  „Realna priča“, „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, „Ironclad – battle for blood“, „Nebo iznad nas“, „Mač osvete“, „Kripton“, „Nebeska tema“, „Asimetrija“ i  „Open 24 hours“. Od TV serija na kojima je radila kao scengoraf ističu se „Južni vetar“, „Žigosani u reketu“, „Cvat lipe na Balkanu“, „Ono kao ljubav“, „Lift“, „Mile protiv tranzicije“. Član je Evropske filmske akademije, kao i član ULUPUDS-a.

Prijavljivanje:

Na mejl  arteduradionice@gmail.com

poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, škola, razred / (ako studirate) fakultet, godina, mejl, broj mobilnog

(predlažemo da se prijavite što pre pošto je broj mesta ograničen)

Radionica je besplatna.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Program se održava u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda

Loading...