КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: СЦЕНОГРАФИЈА

20.11.2021., 12:00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: СЦЕНОГРАФИЈА

Радионицу води Јелена Сопић, сценографкиња

Субота 20. новембра од 12.00 до 16.00

Културни центар Београда

Галерија Артгет, Трг Републике 5/I

Радионица је намењена младима од 15 до 25 година

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе или недеље до краја децембра имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегементима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о сценарију, а потом обрађујемо секторе режије, продукције, камере, сценографије, костима и завршавамо радионицама о глуми на филму, филмској музици и монтажи.

Ако си страствени познавалац филма, средњшколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова него у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа! Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваког викенда!

СЦЕНОГРАФИЈА са Јеленом Сопић

Да ли лик гради сценографију или сценографија лика? На који начин место радње гради нарацију у филму? Како изгледа посао сценографа? Након уводне приче, преко практичних примера имаћемо прилику да се упзонамо са техникама које помажу при осмишљавању сценографије.

Ко је Јелена Сопић?

Јeлена Сопић докторирала је на Факултету примењених уметности у Београду са темом „Сценографија у филму епоха – Од колективног сећања до индивидуалног израза“ где и предаје на предмету Филмска и ТВ сценографија. Добитница је награде ФИПРЕСЦИ за најбољу сценографију 2015. године за филмове „Ничије дете“ и „Бићемо прваци света“. Радила је и на бројним филмским остварењима као што су „Тома“, „Небеса“,  „Реална прича“, „Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем“, „Ironclad – battle for blood“, „Небо изнад нас“, „Мач освете“, „Криптон“, „Небеска тема“, „Асиметрија“ и  „Open 24 hours“. Од ТВ серија на којима је радила као сценгораф истичу се „Јужни ветар“, „Жигосани у рекету“, „Цват липе на Балкану“, „Оно као љубав“, „Лифт“, „Миле против транзиције“. Члан је Европске филмске академије, као и члан УЛУПУДС-а.

Пријављивање:

На мејл  arteduradionice@gmail.com

послати следеће податке: име, презиме, годиште, школа, разред / (ако студирате) факултет, година, мејл, број мобилног

(предлажемо да се пријавите што пре пошто је број места ограничен)

Радионица је бесплатна.

Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије

Програм се одржава у оквиру едукативних програма Културног центра Београда

Loading...