Koncert ansambla „Das Duo“

15.11.2021., 20:00

„Das Duo“ čine sopran Mina Kovač Marković i pijanistkinja Jelena Minić. Posebnu pažnju su usmerile na interpretaciju dela poznog romantizma, sa naročitim osvrtom na stvaralaštvo Gustava Malera. Upravo zato, njihov nastup u Galeriji Artget činiće integralno izvođenje tri sveske Malerovih pesama za glas i klavir Pesme iz mladosti.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen i sva mesta su POPUNJENA.

Program:
Gustav Maler
Pesme iz mladosti (Lieder und Gesänge aus der Jugendzeit)
Prva sveska
Frühlingsmorgen
Erinnerung
Hans und Grete
Serenade aus Don Juan
Phantasie aus Don Juan

Druga sveska
Um schlimme Kinder artig zu machen
Ich ging mit Lust durch einen grünen Wald
Aus! Aus!
Starke Einbildungskraft

Treća sveska
Zu Straßburg auf der Schanz’
Ablösung im Sommer
Scheiden und Meiden
Nicht wiedersehen!
Selbstgefühl

Biografije:
Das Duo čine sopran, Mina Kovač Marković i pijanistkinja, Jelena Minić.  Ansambl je osnovan 2019. godine sa ciljem promovisanja dela za glas i klavir domaćih i stranih kompozitora.  Posebnu pažnju usmerile su ka delima poznog romantizma, sa naročitim osvrtom na stvaralaštvo Gustava Malera, a značajno mesto u repertoaru Das dua zazuzimaju kompozicije savremenih domaćih autora. Koncertno iskustvo ansambla uključuje i multimedijalni pristup u cilju popularizacije žanra solo pesme. Njihov projekat za 2022. godinu „Dela srpskih kompozitorki za glas i klavir“ prepoznao je i podržao SOKOJ.

Loading...