Концерт ансамбла „Das Duo“

15.11.2021., 20:00

„Das Duo“ чине сопран Мина Ковач Марковић и пијанисткиња Јелена Минић. Посебну пажњу су усмериле на интерпретацију дела позног романтизма, са нарочитим освртом на стваралаштво Густава Малера. Управо зато, њихов наступ у Галерији Артгет чиниће интегрално извођење три свеске Малерових песама за глас и клавир Песме из младости.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен и сва места су ПОПУЊЕНА.

Програм:
Густав Малер
Песме из младости (Lieder und Gesänge aus der Jugendzeit)
Прва свеска
Frühlingsmorgen
Erinnerung
Hans und Grete
Serenade aus Don Juan
Phantasie aus Don Juan

Друга свеска
Um schlimme Kinder artig zu machen
Ich ging mit Lust durch einen grünen Wald
Aus! Aus!
Starke Einbildungskraft

Трећа свеска
Zu Straßburg auf der Schanz’
Ablösung im Sommer
Scheiden und Meiden
Nicht wiedersehen!
Selbstgefühl

Биографије:
Das Duo чине сопран, Мина Ковач Марковић и пијанисткиња, Јелена Минић.  Ансамбл је основан 2019. године са циљем промовисања дела за глас и клавир домаћих и страних композитора.  Посебну пажњу усмериле су ка делима позног романтизма, са нарочитим освртом на стваралаштво Густава Малера, а значајно место у репертоару Дас дуа зазузимају композиције савремених домаћих аутора. Концертно искуство ансамбла укључује и мултимедијални приступ у циљу популаризације жанра соло песме. Њихов пројекат за 2022. годину „Дела српских композиторки за глас и клавир“ препознао је и подржао СОКОЈ.

Loading...