NAGRADA „LAZAR TRIFUNOVIĆ“ ZA 2021. GODINU

01.11.2021-01.12.2021, 24:00
-

Kulturni centar Beograda objavljuje poziv institucijama (ustanovama i udruženjima) i pojedincima da pošalju predloge za Nagradu „Lazar Trifunović“.

Nagrada „Lazar Trifunović“ dodeljuje se za likovnu kritiku i kritičko promišljanje savremene i moderne vizuelne umetnosti u štampanim i elektronskim medijima. Nagrada se dodeljuje za objavljenu / emitovanu likovnu kritiku, esej, studiju o savremenoj i modernoj vizuelnoj umetnosti u 2021. godini.

Osnivači Nagrade, ustanovljene 1992. na inicijativu Kulturnog centra Beograda, jesu i Odeljenje za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Društvo istoričara umetnosti Srbije, Udruženje likovnih umetnika Srbije, Radio-televizija Srbije – Beogradski program i Udruženje likovnih kritičara Srbije.

Javni poziv je otvoren od 1. novembra do 1. decembra 2021. godine.

Prijava za predlog za Nagradu podrazumeva:

– slanje materijala u štampanoj formi na adresu: Kulturni centar Beograda, Kneza Mihaila 6/I, 11000 Beograd, sa naznakom „Za Nagradu Lazar Trifunović“

– slanje materijala u elektronskoj formi na imejl adresu: nagrada.lt@gmail.com

Žiri će razmatrati predloge koji su objavljeni u štampanom ili elektronskom formatu, odnosno emitovani putem kanala javnog informisanja.

Odluku o dobitniku donosi Žiri za dodelu Nagrade najkasnije do 11. januara 2022. godine. Nagrada se dodeljuje 14. januara, na dan rođenja Lazara Trifunovića, u Kulturnom centru Beograda.

 

 

 

 

Loading...