НАГРАДА „ЛАЗАР ТРИФУНОВИЋ“ ЗА 2021. ГОДИНУ

01.11.2021-01.12.2021, 24:00
-

Културни центар Београда објављује позив институцијама (установама и удружењима) и појединцима да пошаљу предлоге за Награду „Лазар Трифуновић“.

Награда „Лазар Трифуновић“ додељује се за ликовну критику и критичко промишљање савремене и модерне визуелне уметности у штампаним и електронским медијима. Награда се додељује за објављену / емитовану ликовну критику, есеј, студију о савременој и модерној визуелној уметности у 2021. години.

Оснивачи Награде, установљене 1992. на иницијативу Културног центра Београда, јесу и Одељење за историју уметности Филозофског факултета у Београду, Народни музеј и Музеј савремене уметности у Београду, Друштво историчара уметности Србије, Удружење ликовних уметника Србије, Радио-телевизија Србије – Београдски програм и Удружење ликовних критичара Србије.

Јавни позив је отворен од 1. новембра до 1. децембра 2021. године.

Пријава за предлог за Награду подразумева:

– слање материјала у штампаној форми на адресу: Културни центар Београда, Кнеза Михаила 6/И, 11000 Београд, са назнаком „За Награду Лазар Трифуновић“

– слање материјала у електронској форми на имејл адресу: nagrada.lt@gmail.com

Жири ће разматрати предлоге који су објављени у штампаном или електронском формату, односно емитовани путем канала јавног информисања.

Одлуку о добитнику доноси Жири за доделу Награде најкасније до 11. јануара 2022. године. Награда се додељује 14. јануара, на дан рођења Лазара Трифуновића, у Културном центру Београда.

 

 

 

 

Loading...