ПРИЗНАЊЕ ДИУС-а ЗА 2021. ГОДИНУ

01.11.2021-06.12.2021, 24:00
-

Друштво историчара уметности Србије објављује јавни позив за достављање предлога за Признање Друштва историчара уметности Србије. Признање се додељује за ауторску изложбу савремене ликовне уметности, организовану у Републици Србији током 2021. године.

Под ауторском изложбом савремене ликовне уметности подразумева се ауторски (аналитички и критички) приступ појавама, појединцима или периодима савремене ликовне уметности. Приступ се изражава кроз презентацију једног или више уметника и стручном рецензијом у каталогу.

Јавни позив је отворен од 1. новембра до 6. децембра 2021. године.

Организације и појединци пријављују се слањем каталога изложбе:

– у штампаној форми на адресу: Културни центар Београда, Кнез Михаилова 6, 11000 Београд, са назнаком: „за признање ДИУС-а“,

или

– у електронској форми на адресу: priznanje.dius@gmail.com

Прихватаће се каталози објављени у штампаном или ПДФ формату.

Одлуку о додели Признања доноси Жири за доделу Признања ДИУС-а најкасније до 11. јануара за претходну годину. Признање ДИУС-а додељује се 14. јануара, на заједничкој церемонији доделе Награде „Лазар Трифуновић“. Признање се састоји из новчане награде и дипломе.

Жири за доделу Признања Друштва историчара уметности Србије подстиче и охрабрује колеге да пријаве своје овогодишње ауторске пројекте и захваљује им се што својим преданим радом унапређују нашу професију.

 

 

 

 

Loading...