PRIZNANJE DIUS-a ZA 2021. GODINU

01.11.2021-06.12.2021, 24:00
-

Društvo istoričara umetnosti Srbije objavljuje javni poziv za dostavljanje predloga za Priznanje Društva istoričara umetnosti Srbije. Priznanje se dodeljuje za autorsku izložbu savremene likovne umetnosti, organizovanu u Republici Srbiji tokom 2021. godine.

Pod autorskom izložbom savremene likovne umetnosti podrazumeva se autorski (analitički i kritički) pristup pojavama, pojedincima ili periodima savremene likovne umetnosti. Pristup se izražava kroz prezentaciju jednog ili više umetnika i stručnom recenzijom u katalogu.

Javni poziv je otvoren od 1. novembra do 6. decembra 2021. godine.

Organizacije i pojedinci prijavljuju se slanjem kataloga izložbe:

– u štampanoj formi na adresu: Kulturni centar Beograda, Knez Mihailova 6, 11000 Beograd, sa naznakom: „za priznanje DIUS-a“,

ili

– u elektronskoj formi na adresu: priznanje.dius@gmail.com

Prihvataće se katalozi objavljeni u štampanom ili PDF formatu.

Odluku o dodeli Priznanja donosi Žiri za dodelu Priznanja DIUS-a najkasnije do 11. januara za prethodnu godinu. Priznanje DIUS-a dodeljuje se 14. januara, na zajedničkoj ceremoniji dodele Nagrade „Lazar Trifunović“. Priznanje se sastoji iz novčane nagrade i diplome.

Žiri za dodelu Priznanja Društva istoričara umetnosti Srbije podstiče i ohrabruje kolege da prijave svoje ovogodišnje autorske projekte i zahvaljuje im se što svojim predanim radom unapređuju našu profesiju.

 

 

 

 

Loading...