ПСИХОДРАМСКА РАДИОНИЦА НА ИЗЛОЖБИ МИЛИЦЕ РУЖИЧИЋ, ANGST

03.11.2021., 17.00 - 20.00

ПСИХОДРАМСКА РАДИОНИЦА НА ИЗЛОЖБИ МИЛИЦЕ РУЖИЧИЋ, ANGST
среда, 3. новембар, од 17 до 20 сати
Простор: Ликовна галерија, Кнез Михаилова 6
Водитељка програма: Лидија Васиљевић, психотерапеуткиња и едукаторка психодраме

Психодрамска радионица део је пратећег програма изложбе Милице Ружичић, Angst која ће се бавити темом страха као лично каналисано/социјално артикулисано/политички инструирано/вредносно навођено осећање, чији деривати , попут анксиозности,узнемирености или одвојености од реалитета, могу дуго остати присутни, и када његови узроци нестану. Кроз акционе технике, на психодрамској сцени (која ће овог пута бити у изложбеном простору) отвориће се ова и нека од њима сродних питања на нивоима личног и групног доживљаја. Психодрама омогућава експлорацију, повезивање и катарзу у мери у којој је група подржавајућа а појединци/ке, спремни и загрејани да процесе ставе у погон.

Приајвљивање на : lorelailv@gmail.com најкасније до 1. новембра
Радионица је бесплатна а број учесника-ца је ограничен, на 15 полазника, како због сигурносних епидемиолошких мера и саме методологије рада.
Окупљање учесника/ца је од 17 до 17.30 часова, а радионица ће трајати до 20 сати.

Психодрама је акциони психотерапијски метод групног рада, чији се терапијски поступак базира на сценској експресији уз коришћење драмских техника, социометрије и принципа групне динамике. Настала је на основама филозофије, теорије и методологије рада Ј.Л.Морена, познатог и као творца социометртијске методе.
Она је недирективна, егзистенцијалистичка, хуманистичка и инклузивна у односу на учешће групе и укљученост појединца/ке у сопствени терапијски процес. Психодрама омогућава прораду животних изазова и социјалних сметњи, редукцију симптома, проширење репертоара улога, постизање или реактивирање спонтаности.
Такође се сматра и интерперсоналном терапијом јер се реализује у групи која постаје место на коме се успостављају квалитетне интерперсоналне релације.. Рад на себи , на овакав начин,омогућава пробу, вежбање и испитивање различитих могућности у животу, без кажњавања за неуспехе.

Др Лидија Васиљевић је психолошкиња, психодрамска едукаторка (Регионална асоцијација за психодраму и интегративну промену психотерапије) , психотерапеуткиња, феминистичка активисткиња и истраживачица на пољу политика менталног здравља, са фокусом на родне и леве приступе у психотерапији и саветовању.

Loading...