18. међународни фестивал „Чембало, жива уметност“ – ЕМИЛИЈА МИОДРАГ

12.12.2021., 20:00

Наступ младе чембалисткиње Емилије Миодраг, која се ове године први пут публици нашег фестивала представља солистичким концертом, обележиће крај осамнаестог издања фестивала Ars vivendi clavicembalum – Чембало, жива уметност. На програму концерта су дела Свелинка, Берда, Сторачеа, Купрена и Баха.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места у концертним просторима ограничен. Mеста за овај концерт су ПОПУЊЕНА.

Програм:
Јан Питерсон Свелинк (1562‒1621)
Варијације на Unter der Linden grüne

Вилијам Берд (c. 1540‒1623)
Павана пасамецо – Гаљарда пасамецо

Бернардо Стораче (fl. 1664)
Чакона

Луј Купрен (c. 1626‒1661)
Свита in F (избор ставова)

Јохан Себастијан Бах (1685‒1750)
Италијански концерт, BWV 971
[Allegro] ‒ Andante ‒ Presto

Биографија:
Емилија Миодраг је дипломирала чембало и стекла звање професора чембала на Академији за музику у Љубљани, у класи професора Егона Михајловића, код кога тренутно похађа магистарске студије. Усавршавала се на мајсторским радионицама еминентних професора за рану музику, чембалисте Флоријана Бирсака, Отавија Тенеранија, Фредерика Хаса, Марије дел Мар Бланко Морено и других у оквиру мајсторских радионица фестивала Чембало, жива уметност. Била је стипендиста Београдске барокне академије у организацији уметника Предрага Госте, стипендиста летње Барокне академије у Инсбруку, учесник летње Барокне академије у Полау код чембалисткиње Констанце Рик, учесник атељеа Жорија Виникура и Фестивала у Грожњану предвођеним Егоном Михајловићем. Наступала је такође у оквиру концерата из циклуса Одблесци византијске културе у западноевропској музици ренесансе и барока, са темама Француска и Шпанија, под уметничким руковођењем чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлаче, одржаних у Народном музеју у Београду. Завршила је основне и мастер студије клавира на Академији уметности у Новом Саду у класи професорке Ирис Кобал, у сарадњи са доцентом Миланом Миладиновићем.Током студија, имала је прилику да учи оргуље као упоредни предмет код професора Золтана Борбеља. Наступала је као солиста и камерни музичар у Београду и Новом Саду. Посвећена је педагошком раду и тренутно предаје клавир у Основној музичкој школи Владимир Ђорђевић у Београду.

Loading...