ARTEDU ANIMACIJA: gost VESELA DANČEVA

18.12.2021., 11.00 - 13.00

ARTEDU ANIMACIJA: gost VESELA DANČEVA
Online predavanje i razgovor
Subota 18.12.2021. od 11 do 13 časova
Zoom (link će biti poslat na vašu mejl adresu nakon što se prijavite)

U subotu razgovaramo sa Veselom Dančevom, rediteljkom i producentkinjom animiranih filmova. Pričamo o različitim tehnikama animacije, o odnosu umetnika i producenta, i naravno – gledamo filmove produkcijske kuće Compote Collective koju je Vesela osnovala, a koja okuplja brojne interesantne autore.

Predavanje će biti na engleskom jeziku.

Vesela Dančeva je profesionalna animatorka koja je diplomirala animaciju na Roterdamskoj umetničkoj akademiji 2002. Godine. Nakon što je 10 godina živela i radila u Holandiji, preselila se u rodni grad Sofiju kako bi osnovala producentsku kuću Compote Collective čiji je suosnivač njen partner Ivan Bogdanov. Poslednjih 13 godina razvija, režira i proizvodi umetničke animirane filmove.

Filmovi Compote Collective-a prikazani su na mnogim međunarodnim festivalima i nagrađeni prestižnim nagradama, među kojima su nagrada Golden Dove za animirani film na DOK Leipzig festivalu za film “Father”, Najbolji hrvatski film na Animafestu u Zagrebu i Zlatna nagrada na Animaterd Dreams festivalu za film “Travelling Country”.

Vesela Dančeva je producentkinja, rediteljka i pokretačka snaga u nekim od najpopularnijih bugarskih animiranih filmova u poslednjih 13 godina. Njena filmografija uključuje tri internacionalne ko-produkcije koje su nagrađene brojnim prestižnim nacionalnim i međunarodnim nagradama.

Trenutno predaje animirani film na Novom Bugarskom Univerzitetu i Nacionalnoj akademiji lepih umetnosti u Sofiji.

Prijavljivanje:
Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, škola, razred / (ako studirate) fakultet, godina, mejl, broj mobilnog
(predlažemo da se prijavite što pre pošto je broj mesta ograničen)
Radionica je besplatna.

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija i Kulturni centar Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije

Loading...