АРТЕДУ АНИМАЦИЈА: гост ВЕСЕЛА ДАНЧЕВА

18.12.2021., 11.00 - 13.00

АРТЕДУ АНИМАЦИЈА: гост ВЕСЕЛА ДАНЧЕВА
Online предавање и разговор
Субота 18.12.2021. од 11 до 13 часова
Zoom (линк ће бити послат на вашу мејл адресу након што се пријавите)

У суботу разговарамо са Веселом Данчевом, редитељком и продуценткињом анимираних филмова. Причамо о различитим техникама анимације, о односу уметника и продуцента, и наравно – гледамо филмове продукцијске куће Compote Collective коју је Весела основала, а која окупља бројне интересантне ауторе.

Предавање ће бити на енглеском језику.

Весела Данчева је професионална аниматорка која је дипломирала анимацију на Ротердамској уметничкој академији 2002. Године. Након што је 10 година живела и радила у Холандији, преселила се у родни град Софију како би основала продуцентску кућу Compote Collective чији је суоснивач њен партнер Иван Богданов. Последњих 13 година развија, режира и производи уметничке анимиране филмове.

Филмови Compote Collective-а приказани су на многим међународним фестивалима и награђени престижним наградама, међу којима су награда Golden Dove за анимирани филм на ДОК Leipzig фестивалу за филм “Father”, Најбољи хрватски филм на Анимафесту у Загребу и Златна награда на Animaterd Dreams фестивалу за филм “Travelling Country”.

Весела Данчева је продуценткиња, редитељка и покретачка снага у неким од најпопуларнијих бугарских анимираних филмова у последњих 13 година. Њена филмографија укључује три интернационалне ко-продукције које су награђене бројним престижним националним и међународним наградама.

Тренутно предаје анимирани филм на Новом Бугарском Универзитету и Националној академији лепих уметности у Софији.

Пријављивање:
На мејл arteduradionice@gmail.com
послати следеће податке: име, презиме, годиште, школа, разред / (ако студирате) факултет, година, мејл, број мобилног
(предлажемо да се пријавите што пре пошто је број места ограничен)
Радионица је бесплатна.

Организација програма: Удружење Артедукација и Културни центар Београда
Програм је подржан од стране Министарства за културу и информисање Републике Србије

Loading...