ARTEDU ANIMACIJA: KAKO NAPRAVITI ANIMIRANI FILM?

12.12.2021., 12.00 - 16.00

ARTEDU ANIMACIJA: KAKO NAPRAVITI ANIMIRANI FILM?
Program vode Ana Nedeljković i Nikola Majdak
Predavanje i radionica
Nedelja 12.12.2021. od 12 do 16 časova
Dvorana Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina

Ove nedelje u okviru programa Artedu Animacija pričamo o tome kako napraviti animirani film.

Iako se često misli da je animacija isključivo namenjena deci i zabavi, kroz animaciju možemo da govorimo i o nekim bitnim društvenim temama. Gledamo i analiziramo brojne interesenatne primere autorskih animiranih filmova. Ana i Nikola predstaviće vam i svoje animirane filmove i podeliće sa vama kako dolaze do ideja, i kako zaista izgleda snimanje jednog animiranog filma.

U praktičnom delu programa upoznajemo se sa stop motion tehnikom animacije, a svi učesnici imaće priliku da i sami pokušaju da urade kratku stop motion animaciju.

…………………….

Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom u oblasti savremene umetnosti.

Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Sloveniji. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru. Već 20 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film “Rabbitland” (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Neputovanja” takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujući Berlinale, Annecy i Sundance, kvalifikovan je za Oskara i nominovan je za Annie nagradu u Los Anđelesu. U okviru svog studija realizuju brojne komercijalne animirane projekte i radionice animiranog filma, a trenutno rade na novom filmu “O novcu i sreći”, kao i na razvoju projekta za dugometražni animirani film “New Rabbitland”.

Prijavljivanje:

Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, škola, razred / (ako studirate) fakultet, godina, mejl, broj mobilnog
(predlažemo da se prijavite što pre pošto je broj mesta ograničen)
Radionica je besplatna.

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija i Kulturni centar Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije

Loading...