АРТЕДУ АНИМАЦИЈА: КАКО НАПРАВИТИ АНИМИРАНИ ФИЛМ?

12.12.2021., 12.00 - 16.00

АРТЕДУ АНИМАЦИЈА: КАКО НАПРАВИТИ АНИМИРАНИ ФИЛМ?
Програм воде Ана Недељковић и Никола Мајдак
Предавање и радионица
Недеља 12.12.2021. од 12 до 16 часова
Дворана Културног центра Београда, Коларчева 6

Радионица је намењена младима од 15 до 25 година

Ове недеље у оквиру програма Артеду Анимација причамо о томе како направити анимирани филм.

Иако се често мисли да је анимација искључиво намењена деци и забави, кроз анимацију можемо да говоримо и о неким битним друштвеним темама. Гледамо и анализирамо бројне интересенатне примере ауторских анимираних филмова. Ана и Никола представиће вам и своје анимиране филмове и поделиће са вама како долазе до идеја, и како заиста изгледа снимање једног анимираног филма.

У практичном делу програма упознајемо се са stop motion техником анимације, а сви учесници имаће прилику да и сами покушају да ураде кратку stop motion анимацију.

…………………….

Ана Недељковић рођена је 1978. године у Београду. Дипломирала је и докторирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Бави се анимираним филмом, визуелном уметношћу и едукацијом у области савремене уметности.

Никола Мајдак млађи рођен је 1972. године у Словенији. Дипломирао је на Факултету драмских уметности, одсек за камеру. Већ 20 година активан је као независни сниматељ, аниматор, редитељ и предавач.

Њихов први заједнички филм “Rabbitland” (2013) на Берлиналу је награђен Кристалним медведом, приказан је на преко сто фестивала широм света, а освојио је и бројне друге награде. Њихов други заједнички филм “Непутовања” такође је приказан на бројним фестивалима укључујући Берлинале, Аnnecy и Sundance, квалификован је за Оскара и номинован је за Аnnie награду у Лос Анђелесу. У оквиру свог студија реализују бројне комерцијалне анимиране пројекте и радионице анимираног филма, а тренутно раде на новом филму “О новцу и срећи”, као и на развоју пројекта за дугометражни анимирани филм “New Rabbitland”.

Пријављивање:

На мејл arteduradionice@gmail.com
послати следеће податке: име, презиме, годиште, школа, разред / (ако студирате) факултет, година, мејл, број мобилног
(предлажемо да се пријавите што пре пошто је број места ограничен)
Радионица је бесплатна.

Организација програма: Удружење Артедукација и Културни центар Београда
Програм је подржан од стране Министарства за културу и информисање Републике Србије

Loading...